Sis kebab este unul dintre cele mai cunoscute si mai interesante preparate din bucataria traditionala otomana. Desi contine carne de miel, combinatia de arome face din reteta asta una delicioasa si pentru cei care nu sunt neaparat fani ai acestui tip de carne.
Iata cum se pregateste un sis kebab delicios dupa o reteta traditionala turceasca:
Ingrediente:
½ kg carne de miel
200 gr ciuperci
1 ardei iute
marinata pentru carne (2 rosii, ulei de masline, oregano, paprika, sare, piper)
Mod de preparare:
Prima data se prepara marinata pentru sis kebab. Se taie rosiile in felii, se adauga ulei de masline extravirgin, oregano, boia de ardei, sare si piper dupa gust si se amesteca.
Carnea de miel se pune in marinata si se tine deoparte cam 6 ore. Apoi, se prepara frigarui pentru fript pe gratar. Se pun, alternativ, o bucata de carne, una de ciuperca, una de ardei iute. In timp ce se frige pe gratar, se stropeste cu sosul de la marinata.
Te-ar putea interesa si: