Bodrum este o destinatie de vacanta perfecta pe litoralul turcesc al Marii Egee, cu peisaje incredibil de frumoase si locuri incarcate de mitologie și istorie, cu o arhitectură tipic mediteraneeană, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri pitoresti.
Avand in vedere plajele deosebit de frumoase si spectaculoase, calitatea serviciilor si facilitatilor oferite, distanta nu prea mare fata de Romania, Bodrum este locul ideal pentru o vacanta la plaja impreuna cu familia sau cu gasca de prieteni.
Cauta in formularul de mai jos si descopera cele mai ieftine oferte de cazare in Bodrum – Riviera turceasca a Marii Egee! Fara comisioane suplimentare si cu anulare gratuita! REZERVA ACUM si platesti la vara:
Bodrum, cu atmosfera sa boema, mediteraneeana, este o statiune turistica situată pe Riviera turceasca a Marii Egee, pe o peninsulă în apropierea insulei grecesti Kos. Este un bun punct de pornire într-o călătorie de-a lungul coastei cariene, cu panorama sa de mitologie și istorie, cu o arhitectură tipic mediteraneană, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri stâncoase.
Bodrum este destinație turistica de vacanta in Turcia incantatoare care satisface exigențele oricărui turist și care va așteaptă să-i descoperiti farmecul si frumusetea. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas, Bodrum și-a câștigat notorietatea prin faptul că este orașul natal al lui Herodot – parintele istoriei și locul unde se găsește Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.
Un loc unde oamenii au trăit continuu de mii de ani, Bodrum are un trecut istoric incredibil de bogat. Poziția sa lângă numeroase civilizații si evenimente ale istoriei antice au făcut din Bodrum un important sit arheologic. Ruinele Mausoleului din Halicarnas, aflate în partea de nord a orașului Bodrum (la cca 1 km de centru) sunt expuse intr-un muzeu în aer liber, deschis publicului.
Va recomandam sa vizitati și castelul Sf.Petru din preajma portului din Bodrum, construit de către cavalerii ioaniți din resturile Mausoleului din Halicarnas, distrus de un cutremur din secolul XII.