Ritmurile de flamenco pe care abia astepti sa le auzi si pasii dansatoarelor de flamenco pe care ai vrea sa ii inveti, dar si arhitectura marilor cladiri care strajuiesc strazile pavate ale Seviliei transforma capitala Andaluziei intr-un important centru istoric, cultural si artistic.
Cu toate acestea, Sevilia nu este numai un oras spaniol cu o viata artisica si culturala deosebita, ci si un important centru finaciar si de cercetare, unde se afla prima si cea mai mare banca ADN din Spania.
Dar turistii care se aventureaza pe strazile seviliene sunt mai atrasi de obiectivele turistice si oportunitatile pe care le au de a se plimba prin parcurile si gradinile spaniole. Parcul Maria Luisa, gradinile Alcazar sau gradinile Murillo si Catalina de Ribera prezinta accente maure, dar si renascentiste si englezesti, eclecticismul specific spaniol regasindu-se astfel si in orasul Sevilia. Parcurile si gradinile sevilliene sunt permanent cautate de turistii care-si doresc o pauza relaxanta in timpul turului muzeal prin Sevilia, dar mai ales in timpul celor doua mari festivaluri organizate in acest oras.
Pentru cei care mentin si cauta o legatura spirituala cu divinitatea, procesiunile din timpul Saptamanii Sfinte (Semana Santa)reprezinta momente de mare solemnitate, dar si frumusete. Aceste procesiuni sunt urmate, doua saptamani mai tarziu, de Feria de Sevilia, o festivitate la care familiile localnice, dar si turistii veniti in vacanta, se bucura de modul si locul in care este organizata aceasta. Feria de Sevilia are loc in fiecare an in acelasi loc, unde fiecare strada poarta numele unui toreador, si unde familiile si afaceristii deschid mici ‚casetas’ unde ei isi petrec timpul dansand si socializand. Feria de Sevilia este unul dintre acele momente traditionale si culturale sevilliene unde ritmurile si costumele de flamenco purtate de catre locuitorii Seviliei se transforma intr-un spectacol al bucuriei si caldurii spaniole.
Cei care insa nu pot veni in Sevilia in timpul Feria de Sevilia, vor mentine contactul cu istoria, cultura si spiritualitatea sevilliana prin vizitarea simbolurilor acestui oras, printre care se numara Catedrala Sevilia, unde se gaseste mormantul lui Cristopher Columbus, opere de arta ale artistilor spanioli precum Murillo si Francisco de Goya, dar si o gradina de tip maur cu o fantana octogonala de origine vizigota. Alaturi, unul din simbolurile cele mai cunoscute ale Seviliei, Turnul cu clopot cunoscut sub numele de Turnul Giralda etaleaza frumoasa girueta rotativa sub forma unei statui care infatiseaza Credinta. Muzeul de Arta este unul din obiectivele turistice care atrag iubitorii de pictura medievala sau pictura a scolii din Sevilia prin numeroasele exponate ale artistilor Francisco de Zubaran, Juan de Valdes Leal, Bartolome Esteban Murillo, Francisco Pacheco, Velazquez, Cano, El Greco sau Goya.
Toate aceste obiective turistice si parcuri, dar si cele precum Muzeul Arheologic, Casa de Pilatos, Palatul Contesei de Lebrija, Biserica El Salvador sau Poarta de Aur pot fi vizitate de turisti.
Atractii si obiective turistice in Sevilla
Dintre toate atractiile turistice din Sevilia am ales cateva pe care vi le prezentam pe larg in lista de mai jos. Desigur orasul dispune de o gama mult mai larga de obiective turistice ce pot fi descoperite de fiecare la fata locului dar cele de mai jos se numara printre cele mai populare atractii in randul turistilor care aleg sa viziteze Sevilia.
Catedrala din Sevilia este una dintre cele mai mari si impresionante biserici din lume. A fost construita in secolul 15 pe locul unei moschei din secolul al 12-lea. In interiorul catedralei se gaseste un altar spectaculos din aur, Retablo Mayor. Astazi este un obiectiv major al orasului Sevilia, o atractie turistica vizitata de foarte multi turisti in fiecare an. Catedrala din Sevilia este alaturi de turnul Giralda, singurul ramas in picioare din vechea moschee, un punct turistic important al orasului Sevilia de astazi. Indiferent de afinitatile religioase Catedrala din Sevilia este o capodopera ce trebuie vizitata daca va aflati in oras.

Catedrala din Sevilla
Constructia catedralei a inceput in prima parte a secolului al 15-lea pe locul moscheei ce fusese construita de mauri in secolul 12. Moscheea fusese distrusa de un cutremur in luna iulie a anului 1401. Atunci s-a luat hotararea de a se construi peste ruinele moscheei o mare catedrala. Cei care au decis asta se spune ca ar fi zis ca „Vom construi o biserica atat de mare incat cei care o vor vedea terminata ne vor considera nebuni”.
Giralda, turnul in care se afla clopotul Catedralei din Sevilia este cel mai celebru obiectiv turistic din Sevilia, fiind o adevarata emblema a orasului. Turnul a fost initial construit la sfarsitul secolului al 12-lea, fiind atunci minaretul unei moschei foarte mari ridicate de Mauri. In secolul al 12-lea dinastia Almohad care dominea intreaga regiune a ridicat o noua moschee in Sevilia. Constructia minaretului acestei moschei a inceput in anul 1184 sub indrumarea inginerului Gever care a proiectat o structura ingenioasa cu doi pereti legati intre ei printr-o rampa interiora. Constructia minaretului a fost finalizata in anul 1198.
Pietre de la monumente vechi din timpul Imperiului Roman au fost folosite pentru a construi acest turn. La baza turnului Giralda se mai pot vedea inca inscriptii ce dateaza inca din vremea Imparatului Augustus.
Real Alcazar este Palatul Regal din Sevilla, un complex magnific de curti, terase si sali in diferite stiluri arhitectonice, de la mudejar (stilul arhitectonic maur) la gotic. In centrul complexului se afla Palatul Regelui Pedro I, care si-a ridicat aici resedinta regala in 1364 pe locul unui vechi palat maur. Astazi, Palatul Alcazar este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sevilia si intr-o vacanta in acest oras andaluz, o vizita a acestui palat nu trebuie ratata sub nicio forma. Real Alcazar este una dintre atractiile orasului si localnicii se mandresc cu acest loc care sta marturie pentru istoria bogata a orasului lor.
Torre del Oro (Turnul de Aur) este un turn istoric de observatie ce a fost construit la inceputul secolului al 13-lea de dinastia maura Almohad ce domina atunci orasul Sevilia. Turnul gazduieste astazi un muzeu naval si este un obiectiv turistic important din capitala Andaluziei. Turnul de Aur este una dintre cele mai fotografiate atractii ale orasului si datorita faptului ca beneficiaza de o localizare in vazul tuturor, pe o promenada mare chiar pe malul lacului in apropierea centrului istoric al orasului.
Turnul de Aur este o mostenire a dinastiei maure Almohad, cea care a controlat mare parte a sudului Spaniei pana la momentul cand a avut loc „reconquista” – recucerirea zonei de catre crestini. Varful turnului in forma de cupola este o parte mai recenta a turnului fiind adaugata in anul 1760.
Turnul a fost ridicat in jurul anului 1220 din ordinul guvernatorului Abu Eola. Turnul era parte a zidului defensiv al orasului si era legat de un alt turn octogonal din apropiere – Torre de la Plata sau Turnul de Argint – care a rezistat si el peste secole. Dupa ce a fost construit, turnul a fost folosit pentru a controla accesul in portul orasului. Un lant imens era legat de Torre del Oro si de un alt turn ce se gasea pe cealalta parte a raului. Atunci cand lantul era ridicat, intrarea vaselor in oras era oprita.
Dupa recucerirea Seviliei, turnul a fost folosit ca inchisoare. Legendele spun ca a fost folosit si ca adapost pentru amanta Regelui Pedro I. Ulterior turnul a fost folosit pentru multe alte scopuri, dintre cele mai diverse iar la un moment dat au exista chiar voci care au propus demolarea sa. In zilele noastre Turnul de Aur din Sevilia gazduieste un muzeu naval ce expune o colectie legata de istoria maritima bogata a orasului si a legaturilor Seviliei cu Lumea Noua.
Numele de Turnul de Aur vine probabil de la decoratiunile initiale ale turnului. O alta explicatie a numelui acestui turn este data de aurul ce era descarcat aici in perioada in care Sevilia detinea monopolul asupra comertului cu Lumea Noua.
Adresa:
Paseo de Cristobal Colon, Sevilia
Pret:
Marti – Gratuit.
In restul zilelor intrarea costa 1 €.
Orar:
Luni – inchis
De marti pana vineri: 10:00 – 14:00
Sambata si duminica: 11:00 – 14:00
Palacio de San Telmo, construit in secolul al 17-lea pentru a servi ca scoala pentru navigatori, se remarca in special prin intrarea foarte ornamentata in stil baroc. Dupa ce a servit drept scoala pentru navigatori si mai apoi unei sumedenii de alte scopuri, cladirea a ajuns astazi sa fie resedinta oficiala a presedintelui Andaluziei.
Palacio de San Telmo a fost construit in anul 1682 ca si colegiu pentru „mareantes” (navigatori). A fost proiectat intr-un stil baroc exuberant spaniol de apreciatul arhitect local Leonardo de Figueroa. Acesta a fost ajutat de fiul sau Antonio Matias. Palatul este denumit dupa Sfantul Telmo, sfantul patron al marinarilor.
Scoala a fost inchisa in 1847 si doi ani mai tarziu cladirea a fost vanduta lui Antoine d’Orleans, Duce de Montpensier, care a transformat-o in palatul sau de resedinta. In 1893 printesa Maria Luisa d’Orleans a donat orasului Sevilia, imensele gradini ale palatului, ce au fost folosite pentru a gazdui expozitia din 1929. Astazi zona este un parc imens ce poata numele de Parcul Maria Luisa. Printesa a donat si palatul, acesta fiind cedat bisericii pentru a gazdui un seminar teologic. In 1989, cladirea si-a schimbat iarasi proprietarul, de aceasta data ajungand proprietatea guvernului autonom al Andaluziei. Astazi, Palatul San Telmo este resedinta oficiala a presedintelui comunitatii autonome a Andaluziei.
Cea mai remarcabila parte a palatului este intrarea bogat decorata. Terminata in 1734 de Antonio Matias de Figueroa, aceasta intrare iese in evidenta prin coloanele sale sculptate. Statuile ce se gasesc de fiecare parte a balconului reprezinta arta si stiinta. La ultimul nivel se gaseste o statuie a Sf Telmo incadrata de o arcada deschisa. In stanga acestei statui se gaseste statuia Sf Hermenegild iar la dreapta una a Sf Ferdinand. O fatada cu spirale incununeaza aceasta intrare impresionanta.
Fatada de pe Avenida de Palos de la Frontera este decorata cu 12 statui ale unor personaje importante in istoria orasului Sevilia cum ar fi Murillo si Velazquez (pictori celebrii) si Rodrigo Ponce de Leon, un leader militar din timpul recuceririi Granadei din 1492. Statuile in marime naturala sunt opera lui Antonio Susillo si au fost montate pe cladire in anul 1895.
Cazare in Sevilla
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Sevilla – Spania:
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Ce si unde mananci in Sevilla?
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Cum ajungi in Sevilla - Spania?
» cu avionul: Daca sunteti in cautare de bilete de avion catre Sevilla este bine sa stii ca Aeroportul International din Sevilia este situat la circa 10 km, adica aproximativ 25 minute de condus de centrul orasului. De la aeroport in oras se poate ajunge cu autobuzul sau taxiul. Un alt aeroport situat relativ aproape de Sevilia este Aeroportul International La Parra de langa Jerez de la Frontera, folosit mai ales de companiile aeriene low cost.
Cauti bilete de avion ieftine catre Sevilla? Descopera AICI OFERTE si DISCOUNT-uri AICI!
» cu masina personala:
Cazare recomandata in Sevilla
Te-ar putea interesa si: