Dacă simți nevoia unui weekend relaxant, departe de stres, de trafic și de agitația orașului, atunci cu siguranță Valea Doftanei este locul în care trebuie să fii. În Valea Doftanei vei găsi, într-un cadru natural exceptional, un loc de răsfăț suprem, menit să îți readucă starea de bine și zâmbetul pe buze.
Cadrul natural în care se află Valea Doftanei este unul feeric, plin de pădure verde și pășuni alpine cu plante rare. Aici vei găsi și cele mai multe zile însorite din an, temperatura medie anuală fiind de aproximativ + 10◦ C. Cum ar spune unii, e un loc numai bun de vacanță!
Atractii si obiective turistice pe Valea Doftanei
Obiective turistice pe Valea Doftanei: Tesila si Traisteni
Cheile Doftanei au o lungime de 300 de metri si o latime de 15-20 metri si se afla pe drumul dintre Campina si Valea Doftanei. In trecut delimitau o cale ferata ingusta, astazi peretii verticali ai acestora delimiteaza drumul comunal.
Rezervatia Glodeasa – Tesila reprezinta o padure virgina de fag si brad, cu varste cuprinse intre 200-300 de ani. Rezervatia se afla la o altitudine cuprinsa intre 700 si 900 metrialtitudine si ocupa o suprafata de peste 500 hectare
Cheile “La Tocile” au o lungime de 3 kilometri si insotesc lacul Paltinu
- Raul Doftana, care insoteste drumul dintre Campina si Valea Doftanei, este afluent al raului Prahova. Cursul superior poarta numele de raul Predelus
- Lacul Paltinu / Paltinoasa deserveste cu apa potabila orasele Campina si, partial, Ploiesti. Este recunoscut pentru fauna bogata in pesti rapitori, precum biban, stiuca sau clean
- Barajul Paltinu, construit intre 1968-1971 are forma de arc, o inaltime maxima de 108 metri si o lungime de aproape 500 metri.
- Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Traisteni, numita si Catedrala Ciobanilor, construita intre in 1926 si 1942, este una dintre cele mai frumoase biserici din Muntenia.
- Ruinele bisericii vechi din Traisteni, construita in 1724 de Constantin Cuculeata
- Biserica Adormirea Maicii Domnului din Tesila, zidita de Bucur Savulescu in 1878
- Muntii Baiului, Grohotis si varful Secaria, aflat in apropierea satului Tesila
- Muzeul de Arte Plastice din Tesila, unde sunt expuse o parte din lucrarile Taberei internationale de arta plastica Valea Neagra
- Momumentul Eroilor (1975), din satul Tesila
Cum ajungi pe Valea Doftanei?
Valea Doftanei este situată la intersecția D.J. 102 I Câmpina – Brașov cu D.J. 102 A, se urmează traseul D.J. 101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei și D.J. 101 T Valea Doftanei – Bertea – Slănic care face legătura între Valea Doftanei și Valea Teleajenului.
Te-ar putea interesa si: