Siviri - Halkidiki, plaje cu nisip fin si apusuri romantice
Siviri este o statiune greceasca situata intre ale doua statiuni cautate de turisti, Kassandreia si Fourka, pe malul vestic al bratului Kassandra si la cativa kilometri de capatul autostrazii care leaga bratul de orasul Salonic, aflat la mai putin de 100 de kilometri. Distanta dintre Bucuresti si Salonic este de 660 de kilometri. Ca atare turistii din Romania care vor sa vina cu masina personala pana in Siviri trebuie sa parcurca un drum de aproximativ 700-800 de kilometri, adica de aproximativ 9-10 ore.
Se poate alege insa si un traseu prin Kavala, ocolind practic orasul Salonic, insa prin Grecia nu se va mai merge doar pe autostrada. Pana in Salonic, din Romania, se poate ajunge atat cu avionul cat si cu trenul.
Plaje in Siviri si imprejurimi
Siviri are o plaja interesanta, nu foarte intinsa, insa se afla aproape de centrul statiunii si langa ea exista numeroase unitati de cazare, precum si restaurante, baruri si taverne. Turistii nu sunt nevoiti sa mearga foarte mult din camera de hotel pana la plaja, care are nisip fin si o apa limpede, nu foarte adanca.
In apropiere de statiunea Siviri se afla si alte plaje cautate de turisti. Una dintre acestea este plaja din statiunea Kallithea, care beneficiaza de un nisip fin si de o vegetatie mediteraneeana. Este suficient de lunga pentru a putea primi toti turistii care ajung aici, chiar si in plin sezon estival.
Alte optiuni interesante sunt plajele Kriopigi, Nea Skioni, Sani si Afytos.
VEZI SI: Cele mai frumoase plaje de pe bratul Kassandra – Halkidiki
Kriopigi se afla la aproximativ 7 kilometri de Kallithea astfel ca pot fi vizitate ambele. Este o plaja foarte bine amenajata, cu baruri, terase si sezlonguri. Nisipul e fin, iar apa e limpede si nu foarte adanca. Nea Skioni a fost premiata ani la randul cu Steagul Albastru datorita nisipului fin si apei limpede. Atunci cand marea e linistita, turistii pot avea impresia ca stau pe malul unui lac. Sani este o plaja cu portiuni in care nisipul e fin si cu portiuni in care acesta este amestecat cu pietricele. Este insa foarte bine amenajata, la fel ca plaja Afythos, care are insa portiuni mai mari in care apa are o adancime foarte mica, fiind ideala pentru familiile care vin in vacanta cu cei mici.
Cazare recomandata in Siviri
Atractii si obiective turistice in Siviri
Siviri este o statiune plasata pe harta turistica in special datorita plajei superbe. Nu vom gasi aici alte obiective turistice importante. In ansamblul ei, Siviri este o statiune in care iti poti petrece timpul liber si sub alte forme decat pe plaja. Are un supermarket, baruri, terase, parculete micute etc.
Siviri se aflaintr-o zona in care exista numeroase obiective turistice, care pot fi vizitate. Ramanand pe bratul Kassandra, se poate vizita Parcul Kassandreia-Fourka, de langa Siviri, Sanctuarul lui Poseidon din Possidi, localitate aflata la sud de statiunea Skala Fourkas, ruinele antice din Poligyros, Sanctuarul lui Amon Dias din Kallithea etc.
Iesind de pe brat, spre Salonic se afla pestera Petralona si un muzeu dedicat acesteia. Aceasta este considerata una dintre cele mai vechi pesteri locuite din Europa. Turistii au acces atat la pestera cat si la muzeu, platind un singur bilet, care are un pret modic.
Unde sa te cazezi in Siviri
Locurile de cazare in Siviri sunt foarte multe, comparativ cu marimea asezarii, numai dintre cele prezente pe cele mai importante platforme de rezervari hoteliere online putand numara in jur de 50 de hoteluri, pensiuni si apartamente de inchiriat in regim hotelier.
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Siviri – Halkidiki, Grecia:
Ce si unde mananci in Siviri?
Sto Kima / Στο Κύμα este o tavernă tipică greceasca, cu acoperiș și umbrele de stuf, ce ofera un meniu destul de bogat’ atât în produse bazate pe fructe de mare și pește proaspete, dar și feluri de mâncare tipic grecești sau fripturi la grătar sau hamburgeri cu cartofi prăjiți. Recomandam sa incercati calamar umplut, doradă și pește spadă la grătar, midii la ceaun cu usturoi. Dupa fiecare masă veti primi partea casei un desert (fructe și ceva dulce) și un păhărel de Metaxa sau un alt digestiv.
Akri / Άκρη este un local gen fast-food, pizzerie, gogoșerie, cafe-bar situat chiar pe plaja din Siviri. Daca nu vrei sa pierzi din orele de plaja, poti lua pranzul aici si poti incerca pizza italiană, salate, gyros sau souvlaki, înghețată. Porțiile sunt mari si mâncarea deosebit de gustoasă. Serviciul bun, dar e loc și de mai bine.
Perigyros / Περίγυρος este Un fel de „împinge tava” cu gyros, souvlaki, salate și alte chestii tipice de fast-food elenic. Pe malul mării, pe mese de crâșmă sătească, fără niciun fel de fițe. Stai la coadă, comanzi, plătești și pleci cu tava. Porțiile sunt mari, destul de ok, dar sa nu va asteptati la ceva deosebit.
Taverna Diamantis / Ψαροταβέρνα „ο Διαμαντής” este o averna pescăreasca situata chiar la baza digului, și încă una, ceva mai încolo, lipită de Sto Kyma. Mai se laudă și cu vechimea lor (cică din 1938, parcă). Am luat inele de calamar prăjit și midii „saganaki” (cu sos picant, cică). Mâncarea a fost… cum să-i spun oare? cred că banală e cuvântul cel mai potrivit. Și ei oferă fructe și ceva dulce la desert „din partea casei” (doar că la ei scrie asta și în meniu). Și a fost singurul loc unde, după ce că nu oferă bon fiscal, nici măcar foaia aia scrisă cu pixu’ nu m-au lăsat s-o iau cu mine după ce am plătit!
Cum ajungi in Siviri - Halkidiki?
Aflata la aproximativ 700 km de Romania, peninsula Halkidiki este una dintre destinatiile de vacanta in Grecia preferate de turistii romani. distanta relativ mica fata de Romania, face din Siviri o locatie de vacanta accesibila destul de usor, fie cu masina personala, fie cu avionul sau cu autocarul.
Cum ajungi in Siviri cu autoturismul
Majoritatea turistilor prefera sa vina in Halkidiki cu masina personala. Distanta Bucuresti – Halkidiki este de aproximaktiv 750 km, iar calatoria dureaza cel mult 12 ore, in functie de numarul si durata opririlor de pe traseu.
Daca nu ati fost inca in Grecia, va recomandam sa alegeti traseul clasic: Bucuresti – Giurgiu – Russe – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Serres – Salonic – Siviri (Halkidiki). Aceasta varianta de traseu este mai lunga dar mult mai comoda, avand in vedere ca se merge foarte mult pe autostrazi. Dupa ce se intra pe autostrada spre Sofia, mai este decat o portiune de la Blagoevgrad la Sandanski fara autostrada.
In Grecia megeti numai pe autostrazi. Atentie la Serres, nu iesiti dupa autostrada, iar aproape de Salonic fiti atenti la indicatorul spre Halkidiki.
La iesirea din Romania va trebui sa achitati taxa de pod de la Giurgiu care este 13 lei de autoturism, iar la intrare in tara, dinspre bulgaria, taxa de pod este de 2 euro/autoturim.
Pentru circulatia pe drumurile publice din Bulgaria va trebui sa achizitionati vigneta a carui pret este de 8 euro pentru o saptamana sau 15 euro pentru 30 zile.
Cum ajungi in Siviri cu avionul
Cel mai apropiat aeroport de Halkidiki este Aeroportul din Salonic, al doilea cel mai mare aeroport din Grecia, dupa aeroportul Venizelos din Atena. Cunoscut si sub numele de Aeroportul Macedonia, acesta se afla la 15 km de centrul orasului si 87 km de peninsula Halkidiki. Pentru a ajunge de la aeroportul din Salonic in una dintre statiunile din Halkidiki va trebui să luați un autobuz de la gara de autobuze KTEL din Salonic. Autobuzele din Salonic catre Siviri – Halkidiki, au o frecventa la fiecare doua ore, iar pretul unui bilet este de 10,80 euro de persoana. Mai multe informatii despre orarul autobuzelor Salonic – Siviri gasiti aici: Program autobuze KTEL Salonic – Siviri
» cu autocarul: Agentiile de turism din Romania ofera pachete turistice pentru Halkidiki ce au inclus si autocarul. Calatoria din Bucuresti catre Halkidiki cu autocarul dureaza tot in jur de 12 ore, iar traseul parcus este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Halkidiki (traseul auto clasic catre Halkidiki).
» cu trenul: CFR Calatori a introdus in perioada sezonului estival, din iunie pana in septembrie, trenuri directe catre Salonic. Trenul pleaca din Bucuresti (Gara de Nord) in fiecare vineri la ora 12.45, sosirea fiind la Salonic sambata dimineata la ora 06.30. Pretul biletelor de tren Bucuresti – Salonic porneste de la 44 euro/persoana pentru clasa a IIa, 55 euro/persoana la cuseta (6 locuri) si 66 euro/persoana la cuseta cu 4 locuri.
Cazare in Siviri
Descoperă cele mai bune hoteluri, pensiuni și apartamente din Siviri – Halkidiki pe baza a mii de recenzii verificate.
Te-ar putea interesa si: