Daca alegeti sa petreceti vacanta in Tenerife, nu trebuie sa va faceti griji in privinta mancarii, restaurantele sunt foarte diversificate si pot satisface absolut orice gusturi.
Statiunile Playa de las Americas si Los Cristianos sunt impanzite de sute de restaurante de toate genurile, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Puteti servi un mic dejun englezesc cu doar 3 euro, iar pentru cina puteti incerca un mixt gril la doar 5,95 euro. E bine de stiut ca in Tenerife, portiile sunt foarte mari.
Bucataria din Insulele Canare combina retete traditionale spaniole cu influente din Africa si America Latina. Exista multe feluri de mancare importate de pe continent, dar cele originale le gasiti numai printre specialitatile Insulelor Canare. De asemeni exista si o bucatarie traditionala, cu specific local, lasand la o parte mancarea cu specific spaniol sau cea in stilul international pe gustul fiecarui turist intalnita in restaurantele hotelurilor. Ce-i drept, e mult mai usor sa gasesti un pub englezesc sau un fast food decat un local tipic pentru Insulele Canare, care se distinge de obicei printr-un meniu scurt de supe, tocane si preparate de peste la gratar.
Baza preparatelor din bucataria Insulelor Canare se compune dintr-o varietate de legume proaspete, fructe si peste, in general, mese usor de digerat intr-un climat cald. De obicei carnea este folosita in prepararea tocanelor si fripturilor, cea mai mare parte fiind importata din Spania sau America de Sud si este de obicei destinata turistilor. Un aliment traditional pe insula este gofio, un fel de faina din cereale prajite, de multe ori un substitut pentru paine.
De asemenea, daca mergeti acolo incercati Papas Arrugadas (cartofi incretiti), unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare. Acest fel de mancare se compune din cartofi cu coaja fierti si sarati. Dar gustul lor real vine de lamojos (sosuri), de obicei, sosuri pe baza de doua tipuri de ulei de masline: Mojo picon (sos picant) si Mojo verde (sos verde). Daca va place pestele, va veti simti ca in paradis pe aceste insule. Printre cele mai tipice retete traditionale se afla Caldereta si Sancocho Canario, peste sarat intr-un sos Mojo. De asemenea, veti gasi o mare varietate de retete internationale de peste si fructe de mare.
Printre mancarurile vegetariene amintim Potaje de Berros, o oala fierbinte de naut, care este, probabil, cel mai cunoscut fel din categoria asta. Cel mai intalnit desert este bienmesabe, un amestec de miere, crema de migdale, oua si rom. In afara de acesta, aveti o gama larga de fructe tropicale, cum ar fi mango si Paw Paw. Platanos Fritos, bananele prajite, sunt si ele la mare cautare . Nu trebuie sa omitem branza de capra locala, care este extraordinar de buna.
Conceptul Tapas este una dintre cele mai importante contributii spaniole in lumea gastronomiei. Un Tapa este gustare mica si usoara pe care spaniolii o servesc intotdeauna, fie inainte de pranz sau cina, cu un pahar de vin sau bere. Obiceiul Tapas permite sa bei mai multe pahare de vin sau mai multe beri inainte de masa, de pranz sau cina, pentru ca domoleste pofta de mancare (tapa el hambre). Tapa se poate prezenta sub mai multe forme: ca un pincho( cu un bat), ca un mini-fel de preparat traditional, ca un canape, etc…
Mancarea traditionala spaniola, paella, se gaseste in mai toate restaurantele din Tenerife, pretul ei fiind in jur de 20 euro pentru doua persoane. Portiile fiind mari pot manca linistiti doi adulti si doi copii.
Cateva restaurante pescaresti se afla in satul La Caleta, la doar cativa kilometri de Playa de las Americas sau in satele Los Abrigos si Tajao, aflate la aproximativ 30 minute cu de mers cu masina. In aceste restaurante puteti incerca peste proaspat si fructe de mare, pretul unei mese ajungand in jur de 30 euro/persoana.
Majoritatea restaurantelor chinezesti de pe insula Tenerife sunt in regim “all you can eat”, iar preturile variaza de la 6 – 10€ de persoana.
Printre restaurantele cu mancare traditionala din Tenerife se numara Otello, restaurant cu traditie pe insula si specializat in pui canarian. Si restaurantul Oasis de Valle care este situat in partea de nord a insulei, dispune si de un parc cu camile si o mica gradina zoologica.
O seara de neuitat puteti petrece la restaurantul japonez din Tenerife. Vezi aici de ce merita sa platesti aproximativ 30 euro de persoana.
Banana Garden este un restaurant cu o atmosfera deosebita si seri de dans pe muzica live. Un loc extraordinar in care poti manca preparate din bucataria internationala si mexicana.
Bar 39 se afla langa Paradise Hotel/Royal Palm. Mancare excelenta si divertisment.
Bentley’s Bar din Playa de Fanabe este uocal englez, cu o selectie buna de mancare ce are si vedere spre plaja.
Don John din Los Christianos este un bar/restaurant micut detinut de Christine si fiul ei David. Este deschis de la 10 dimineata pana tarziu, cu mancare bine preparata la un pret rezonabil. Un mediu foarte primitor cu seri de jocuri Martea si Joia de la 21 seara urmate de Karaoke. Se difuzeaza si meciuri de fotbal, copii sunt bineveniti, asa ca nu veti fii dezamagiti.
Te-ar putea interesa si: