Parcul Prater – una dintre principalii atractii turistice din Viena, este situat in nord-estul si estul orasului, de-a lungul Falezei Dunarii.Un parc de distractii pentru unii, pentru altii un loc al viselor, al distractiei si al bunei dispozitii, o oaza de verdeata pentru toti cei care ajung aici – vienezi si turisti deopotriva: Prater este un adevarat simbol al Vienei.
Praterul se intinde pe o suprafata de 6 milioane metri patrati, iar revista „Focus” l-a nominalizat între primele zece parcuri din lume. Peluzele întinse şi pădurile, ochiurile de apă vă oferă mediul ideal pentru plimbări relaxante, pentru drumeţii voioase, pentru jogging, pentru ture lungi cu bicicleta sau cu skateboardul şi mult mai mult.
Terenul pe care este construit Parcul Prater a fost mentionat prima oara in anul 1162 atunci cand Imparatul Friederich I a dat terenul unei familii de nobili numita Prato. In anul 1560 Imparatul Maximilian al II-lea a hotarat ca pe acest teren sa se organizeze vanatori, insa mai tarziu Imparatul Rudolf al II-lea le-a interzis braconierilor sa mai intre in Prater. Pe 7 aprilie 1766 Imparatul Iosef a declarat Praterul teren pentru distractia poporului si a permis organizarea catorva cafenele ceea ce a reprezentat inceputul Praterului de astazi.
Cauti cazare ieftina in Viena?
Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Viena: CLICK AICI!
Atractii Parc Prater, Viena
Prater are peste 250 de atractii, unele clasice, precum caruseluri, roata mare, aruncarea la tinta sau trenulete dar si foarte multe roller coastere si simulatoare moderne. Pentru a intregi distractia exista si peste 60 de cafenele, restaurante si standuri de inghetata. Vienezii numesc aceasta parte a Praterului “Wurstelprater”, echivalentul unui parc de amuzament de moda veche.
Castelul Bantuit trebuie vizitat – vezi fantome si monstrii care apar pe neasteptate, ingrozindu-te.
Toboganul cu apa din care iesi lesinat dupa ce ai plutit la inaltime, intr-o de ceasca uriasa, care aluneca de la vreo 15 metri pe apa in jos, pentru a urca din nou.
Roata gigantica – Riesenrad, veche de peste 100 de ani si cu o inaltime de 65 de metri, ofera o panorama extraordinara asupra Vienei, reprezentand un adevarat simbol al orasului.
Space Shot iti testeaza rezistenta la socuri. E vorba de un lift care urca pe un pilon asemenea unei rachete pana la inaltimea unui bloc de 12 etaje si apoi – iti da drumul in cadere libera.
Top Spin este o masinarie care ii tintuieste in scaune pe curajosii care il incearca si ii roteste in sus si in jos si ii suceste in toate directiile.
Turbo buster-ul trebuie si el incercat. E un pendul inalt cu doua scaune la un capat si alte doua la celalalt capat, care se misca pendular. Urias.
Blue Planet – e recomandat celor care sunt curiosi sa afle despre lumea dinozaurilor.
Nici copiii cu varste mai mici nu sunt neglijati. Exista in acest tinut de basm si distractii pentru ei: trenuletul Liliputan care strabate tot parcul Prater si in care micutii sunt in siguranta, un miniteren de golf, un castel suspendat, labirinturi intortocheate, topogane, carusele mici si un planetarium.
Zona verde, Green Prater, este o oaza de verdeata si liniste, cu alei pe care turistii, dar si vienezi se plimba, alearga, merg cu bicicleta sau rolele. Pe vremuri, aceasta zona verde a Vienei era terenul imperial de vanatoare, deschisa publicului de imparatul Franz Joseph.
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Viena:
Adresa Parc Prater, program de vizitare si tarife de intrare
Adresa Parcului Prater din Viena este urmatoarea: Prater 9, Viena 1020, Austria
Parcul Prater nu este niciodata inchis, poti intra 24 din 24 de ore, fara sa te coste nimic. Orarul de functionare difera insa de la atractie la atractie, intrucat sunt operate individual de diferite companii. Anumite companii tin atractiile deschise si in timpul iernii.
Pentru atractiile din parc va recomandam sa achizitionati un card. Exista de fapt doua tipuri de carduri Prater. Primul se numeste chiar Prater Card: pornind de la 10€, poti adauga in trepte de cate 10 pana ajungi la 500 de euro pe acest card. Astfel platesti cu bani cash doar la inceput, cand achizitionezi cardul, apoi cu suma pe care ai depus-o te poti bucura de atractiile din Prater. Avantajul ar fi ca ai 20% reducere la fiecare atractie daca folosesti Cardul Prater.
Biletul de 2 ore (“Commutation Ticket”) costa 39 € si iti da dreptul sa te bucuri de toate atractiile din Prater timp de 2 ore.
Citeste si: Cum ajungi la Viena cu masina personala?
Cum ajungi in Parcul Prater din Viena?
» cu metroul: U1 – statia Praterstern; U2 – statia Praterstern sau Messe-Prater
» cu trenul: S1, S2, S3, S7, S15: statia Wien Nord
» cu tramvaiul: linia 0 sau 5
» autobuzul: linia 80A
Te-ar putea interesa si: