Statiuni turistice si orase de vizitat in Maramures
Ocna Sugatag
Tinut de istorie si legenda, amplasat intr-un decor natural de o excelenta frumusete peisagistica, la poalele muntilor Gutai, cu o panorama vasta de unde pot fi admirati muntii Maramuresului care inchid aidoma unui zid de cetate Depresiunea Maramuresului, Ocna Sugatag se afla la intretaierea unor drumuri datate din timpuri istorice, astazi localitatea reprezentand o vestita zona turistica.
Orasul Borsa reprezinta pentru turisti un punct de plecare pentru vizitarea meleagurilor maramuresene. Este situat in sudul Maramuresului, la o altitudine de 850 m in Muntii Rodnei, pe valea raului Viseu. Relieful zonei Borșa este muntos, foarte accidentat, cu pante repezi și diferențe mari de nivel. Înălțimile care se întâlnesc în zonă țin de trei formațiuni muntoase: Munții Rodnei, Munții Maramureșului și Munții Țibău. Turismul în zonă este dezvoltat, cu precădere iarna, datorită condițiilor existente pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Săcel este ultima localitate de pe Valea Izei în amonte, și de aici se face trecerea spre Valea Vișeului peste pasul din Dealul Moiseiului (spre Nord-Est) și spre Transilvania (mai precis Năsăud, spre Sud) prin pasul Dealul Ștefăniței, care desparte Munții Rodnei (la Est) de Munții Țibleșului (la Vest).
Situata in centrul judetului Maramures, la o distanta de 30 km de Baia Mare, asezat pe o vale ingusta la poalele muntilor Gutai (1445m) si Mogosa (1249), statiunea Cavnic se intinde pe o lungime de aproximativ 10 km si 500 m diferenta de nivel (550m la Flotatie-1050m in Cartierul Roata) pe valea care il strabate de la est la vest, reprezentand ultima ramificatie a golului depresionar al Baii Mari.
Baia Sprie este un oraș din județul Maramureș, fost important centru minier. O activitate minieră în regiunea localității este semnalată deja în epoca bronzului. Exploatarea aurului și argintului este aminită prin anii 1141 la colonizarea sașilor în regiune. În anul 1329 localitatea este atestată sub numele de Mons Medius. În anul 1774 este publicată prima cercetare științifică a exploatării de minereuri. Imprejurimile orasului Baia Sprie, sunt cele mai importante locuri de interes turistic din zona.
Orașul Baia Mare a fost atestat documentar în anul 1329 într-un act al cancelariei regelui Carol Robert și s-a dezvoltat ca un centru aurifer în secolele 14-15. În 1446 orașul devine proprietatea familiei lui Iancu de Hunedoara. În 1469, sub conducerea regelui maghiar Matia Corvinul (fiul lui Iancu de Hunedoara) orașul este fortificat. Baia Mare se află în vestul județului Maramureș, pe cursul Râului Săsar. Cu o suprafață a intravilanului de 234,7km2, municipiul cuprinde administrativ și localitățile Blidari, Firiza, Valea Neagră și Valea Borcutului. Datorită poziției orașului la poalele Carpaților Orientali, în proximitatea orașului se află mai multe dealuri și munți, ca Dealul Florilor (367 m), Dealul Morgău (633 m), Dealul Crucii (501 m), Igniș (1.
Sighetu-Marmatiei apartine administrativ de judetul Maramures, situat in nordul Romaniei, la frontiera cu Republica Ucraina. Ca pozitie acesta este asezat excentric fata de teritoriului sau de influenta (Maramuresul Istoric), insa la convergenta celor cinci vai principale ale regiunii (Valea Izei, Valea Marei, Valea Cosaului, Valea Tisei si Valea Viseului.
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Maramures:
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Atractii turistice in Maramures
Partii De Ski Din Cavnic
Pârtiile de ski Icoana si Roata sunt situate la aproximativ 6,5 km de oraşul Cavnic chiar la marginea drumului ce duce spre Sighetul Marmaţiei. Datorita climei de obicei beneficiează de strat de zăpada până la inceputul lunii aprilie.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Valea Izei – Barsana
In inima Maramuresului, pe Valea Izei, te asteapta un tinut de poveste, locuit de oameni ce sfideaza timpul neostenind niciodata.Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turistii dornici sa viziteze Maramureşul istoric.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Mocanita Din Viseu De Sus
Numită adesea Mocăniţa de pe Valea Vaserului, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Cascada Cailor
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Padurea Craiasa – Ocna Sugatag
Rezervaţia PĂDUREA CRĂIASA s-a constituit ca arie protejată in anul 2000. Aceasta este situata in comuna Ocna Sugatag, avand suprafata de 44 ha si se afla la o altitudine medie de 485 m.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Cimitirul Vesel De La Sapanta
Faima localitatii Sapanta se trage de la renumitul sau Cimitir Vesel care a devenit o importanta atractie turistica. Numele cimitirului vine de la multitudinea de cruci multicolore si de la poeziile satirice si epitafele care sint inscriptate pe cruci.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Manastirea Barsana
Mănăstirea Bârsana este situata in comuna cu acelasi nume din judetul Maramureş.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Rezervatia Pietrosu Rodnei
Rezervația naturală Pietrosu Mare se află în imediata vecinătate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturală complexă (geomorfologică, floristică și faunistică) din nordul țării. Din 1979 ea a fost inclusă in rețeaua mondială de rezervații ale biosferei.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Manastirea Botiza
Manastirea din Botiza, manastire de maici care poarta hramul “Schimbarea la Fata”, a fost construita in 1993.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Planetariul Baia Mare
Planetariul Baia Mare este primul planetariu public deschis în România (în 1969) și unicul din Transilvania până în 2010. Din anul 2006, planetariul este un departament de specialitate în cadrul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Biserica de Lemn – Poienile Izei
Biserica de lemn din Poienile Izei a fost construita in anul 1604, fiind mai apoi sfintita in anul 1632 si mai apoi pictata in anul 1794. Constructia are o silueta impresionanta si proportii armonioase, fiind o dovada vie a maiestriei mesterilor anonimi.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Casa Memoriala Stan Ioan Patras
Casa memoriala Ion Stan Patras este situata in Sapanta la doar cateva sute de metri de Cimitirul Vesel si este dedicată memoriei celui care a pornit obiceiul crucilor cu inscriptii vesele.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Muzeul Satului Maramuresean – Sighetu Marmatiei
Localizat la intrarea in orasul Sighet, pe drumul dinspre Baia Mare, Muzeul Satului Maramuresean se alătura in 1981, Muzeului Etnografic al Maramuresului ca o secţie în aer liber.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Manastirea Peri Sapanta
Manastirea Peri este situata in apropierea localitatii Sapanta. Este o manastire cu traditie, infiintata pe vremea voievozilor Dragosesti pe locul unei vechi sihastrii ce purta hramul Sfantul Arghanghel Mihail
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril – Satu Mare
Monumentala clădire a catedralei române a fost construită între anii 1932-1937, fiind aşezată pe locul vechii biserici româneşti din Satu Mare, construită între anii 1799-1803.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Turnul Stefan – Baia Mare
Turnul Ștefan este turnul-clopotniță al fostei biserici cu hramul „Sfântul Rege Ștefan” din Baia Mare. Turnul este situat între străzile Crișan și 1 Mai, în imediata apropiere a Pieții Libertății – Piața Centrală (Circulus fori) – a vechiului oraș. A fost construit în secolul al XV-lea.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Memorialul Victimelor Comunismului Si Al Rezistentei
Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei este cel mai important obiectiv turistic al orasului (aflat in apropierea Primariei municipiului). Fosta inchisoare, transformata intr-un memorial al durerii, ajunge in anul 1995 sub egida Consiliului Europei.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Biserica Romano Catolica Calvaria – Satu Mare
A fost construită pe urmele bisericii vechii cetăţi Castrum – Zothmar, în anul 1844 dar fundaţia, din cauza nisipilui a cedat şi zidurile s-au crăpat. A fost reconstruită în întregime între 1908-1909 de catre fraţii Weszelovszky.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Sinagoga – Satu Mare
Sinagoga din Satu Mare este construită în stil maur la începutul secolului, prezintă o faţadă tripartită cu avancorp central alături de care se află casa de rugăciune cu templul.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Muzeul de Mineralogie – Baia Mare
Muzeul de Mineralogie din Baia Mare este cel mai mare muzeu regional din Europa, multe dintre exponate fiind considerate unicate mondiale și valori de patrimoniu.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului – Satu Mare
Catedrala a fost construită între anii 1932-1937. Respectă stilul bisericilor romănesti cu brâul exterior specific.
» Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Turnul Pompierilor – Satu Mare
Turnul Pompierilor s-a construit în anii 1903-1904 si are o înălţime de 45 m. La bază turnul are secţiune rectangulară în exterior cu latura de 4,32 m, interiorul fiind realizat octogonal, grosimea pereţilor fiind de 80 cm.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Biserica Reformata „cu lanturi” – Satu Mare
Biserica reformată ,,cu lanţuri” reprezintă un monument semnificativ pentru imaginea arhitecturii oraşului în sec. al XVIII-lea.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Catedrala Romano – Catolica – Satu Mare
Biserica parohiei din Sătmar a fost ridicată la rangul de Catedrală de episcopul Fischer István, acest fapt a solicitat mărirea şi lărgirea bisericii. Ca să extindă naosul bisericii mai întâi s-a demolat faţada vechii biserici şi turnul de pe partea de nord. Naosul nou extins cu 7 m are o lungime de 37,2 m şi o laţime de 12,1 m, iar înălţimea de 11,8 m.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Muzeul de Arta – Satu Mare
Clădirea care găzduieşte astăzi secţia de artă a Muzeului Judeţean, a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în stil neogotic, fiind declarată monument de istorie şi arhitectură – cunoscută în oraş sub numele de „casa Vecsey”.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Muzeul Judetean – Satu Mare
Muzeul judeţean este una dintre cele mai importante instituţii de cultură ale judeţului Satu Mare.
Vezi cazare si hoteluri in apropiere
Aeroportul International Baia Mare
Aeroportul Baia Mare a fost infiintat pe actualul amplasament in anul 1964, cand a inceput constructia pistei betonate. Se mentioneaza ca prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc in anul 1929, la bordul acelui avion apartinand Flotilei de Aviatie de Garda Someseni-Cluj, aflandu-se Regina Maria.
Te-ar putea interesa si: