Ne place sa mergem in calatorii iar de cand am lansat inVacante.ro, acum mai bine de 10 an, am fost de nenumarate ori in vacante sau in city-break, calatorii organizate ata pe cont propriu cat si prin agentii de turism.
De-a lungul timpului, putm afirma ca am învățat despre lucrurile esențial de pus in bagaj atunci cand mergem in vacanta, fie ca este vorba de o iesire de cateva zile, fie ca mergem intr-un sejur de 12-15 zile
În trecut, cu toții ne-am publicat propriile liste personale de împachetare pentru vacanțe pentru diferitele noastre călătorii, dar astăzi vrem să mergem mai departe decât atât.
Vedeți, aceste liste sunt instantanee grozave cu privire la ceea ce am ales personal să luăm în călătoriile noastre pe termen lung, dar nu intră în detalii despre motivul pentru care am ales un articol, de ce este important să avem și cele mai multe important, ce trebuie să luați în considerare înainte de a le cumpăra, de asemenea .
Pentru a ajuta la umplerea golului, s-a născut acest ghid despre cele mai importante lucruri de pus in bagajul de calatorie.
De ce un ghid despre lucruri de pus in bagajul de calatorie?
Acest ghid pentru lista de ambalare este creat pentru a evidenția diverse opțiuni pentru fiecare articol esențial pe care îl recomandăm. Descrierile vor intra în lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare pentru fiecare tip de articol și, de acolo, ar trebui să vă folosiți propriile preferințe pentru a decide ce este mai bine pentru dvs. și călătoria dvs.
Acest ghid nu include contorizarea articolelor standard din lista de ambalare, cum ar fi cămăși, pantaloni și șosete, deoarece aceasta este cu adevărat o preferință personală bazată pe itinerariul și destinația dvs. Dar ia-l de la noi cu această recomandare – vei dori mai mulți șosete indiferent de situație.
Deși ne străduim să prezentăm produse pe care le deținem și le recomandăm personal, așa cum este cazul pentru o bună parte de articole de aici, acest ghid include câteva articole pe care nu le deținem pentru a oferi o listă mai solidă și mai bine rotunjită.
Înainte de a-ți pregăti un bagaj pentru mare ca la carte, trebuie să iei în calcul modalitatea de transport pe care o vei folosi. Dacă mergi cu mașina personală, poți „trișa” și poți pune în bagaj mai mult decât este nevoie.
Însă, mai ales dacă vrei să mergi la mare pe litoralul străin, avionul este o opțiune mai potrivită, în cele mai multe dintre cazuri. Ca atare, trebuie să știi cum să împachetezi bagajul pentru mare dacă mergi cu avionul. În continuare, îți spunem câteva reguli extrem de importante de care să ții cont în acest caz:
Trolere, rucsacuri, valize
Poate că nu este evident, dar este esențial să ai un rucsac sau o valiză bună pentru călătoria ta. Călătorește cu unul care are dimensiunea greșită și te va îngreuna zi de zi. Cumpărați unul ieftin și poate fi necesar să reparați o gaură în rucsac sau chiar să reparați un mâner blocat în valiză mai devreme decât mai târziu (două lucruri pe care într-adevăr a trebuit să le facem).
Ținând cont de faptul că valizele potrivite nu sunt ideale din punct de vedere al mobilității (pentru cei care călătoresc pe un itinerar de lungă durată, cel puțin), două dintre opțiunile cele mai preferate sunt rucsacii tradiționali și gențile duffel. Pentru cei care merg pe traseul rucsacului, va trebui să țineți cont de opțiunile de volum (50L este, în general, suficient de mare pentru toată lumea), precum și de ușurința sa de acces (încărcătoarele superioare sunt o durere). Pentru cei care își doresc un duffel mai robust, ne-a plăcut pe cel pe care l-am avut cu roți și un cadru ceva mai rigid, dar rețineți că greutatea se dublează mai mult în acest proces.
Doar tu știi care sunt preferințele tale și, deși s-ar putea să-l cumperi pe acesta online pentru a economisi bani, vă recomandăm să faceți câteva excursii la un magazin local în aer liber sau la un magazin universal pentru a încerca câteva. Efortul suplimentar merită.
• Rucsac Trekking călătorie TRAVEL500 50L
• Troler polipropilena 55 cm Roll Road Fast
• Set 2 trolere Victorio & Lucchino
• Geanta de calatorie din material sintetic marca Rains
Aparat si accesorii foto
Atunci cand mergi in vacanta, si ai drum lung de strabatut, este important sa ai un rucsac sau o valiză bună pentru a-ți proteja bunurile, insa la fel de importante sunt si amintirile cu care te intorci din vacanta, iar pentru asta ai nevoie de o cameră foto de calitate sau chiar a unui aparat foto DSLR. Documentează tot ceea ce faci și, în acest caz, cheltuirea unui pic în plus înseamnă mult.
Am învățat greu despre asta când camerele noastre Sony HX20V și HX50V au murit pe noi nu o dată, ci de trei ori în călătoriile noastre din cauza prafului pe senzor. Am cedat și am cumpărat încă o cameră Sony, Sony a6000 fără oglindă, care vine cu lentile interschimbabile, și nu ne-am uitat înapoi ( Sony a6600 este cel mai nou model din serie, deoarece a6000 este puțin învechit). În opinia noastră, această serie de camere are ceva pentru toată lumea și este, de asemenea, la cel mai bun preț.
Pentru cei care doresc ceva cu un pic mai puternic și au un buget pe măsură, următoarea noastră achiziție va fi Sony A7 RIII sau A7 RIV – modelele profesionale din aceeași linie (dar cu un senzor full-frame vs. senzorul de recoltare al lui a6000). S-ar putea să nu aveți nevoie de acest lucru pentru o călătorie (sau să doriți să transportați ceva la fel de scump), dar dacă prețuiți echipamentul de ultimă generație, acesta este cel potrivit pentru dvs. Am făcut recent upgrade la Sony A7RIII și îl adorăm.
Alte opțiuni care sunt populare pentru călători includ Go Pro și camerele de scufundare, perfecte pentru cei care doresc videoclipuri de acțiune și, respectiv, camere subacvatice. Am călătorit cu o variantă mai veche a camerei de scufundare Canon și o putem recomanda cu căldură. Calitatea nu este cea mai bună, dar având în vedere că poate merge sub apă, nu ne plângeam (doar să ai grijă de sigilii!).
- Cameră fără oglindă Sony a6700
- Cameră fără oglindă Sony A7RIII
- GoPro Hero9
- Aparat foto Olympus rezistent la apa
Lentile pentru aparate foto
Deși există avantaje în utilizarea camerelor de fotografiat pentru gamă largă de zoom, dacă optați pentru o cameră fără oglindă sau SLR, va trebui să luați în considerare opțiunile de obiectiv atunci când călătoriți.
În acest moment, lentilele sunt toate despre preferințele personale. Din experiența din călătoriile mele de lungă durată, pot spune că, în timp ce am legănat un pachet plin de lentile, pot conta pe o mână de câte ori le-am schimbat. În cel mai bun caz, este incomod, cu excepția cazului în care sunteți extrem de concentrat pe realizarea de imagini, așa că, în acest caz, este posibil să aveți nevoie să cumpărați doar unul sau două în afara obiectivului kit-ului (acestea sunt de obicei gunoi) pentru a optimiza stilul pe care îl fotografiați adesea.
Pentru mine, deoarece fotografiez în primul rând peisaje și restaurante, merg întotdeauna pe cele mai rapide obiective cu diafragma pe care le pot găsi (adică cele mai mari numere f-stop pe care le pot găsi, cum ar fi f/1.4 sau f/2.8. Da, deschiderea mare înseamnă un număr mai mic. Da, este confuz la început.). Acestea tind să fie cele mai bune cu ținte în mișcare, lumină scăzută și, în general, cele mai bune rezultate cu corpul camerei în general.
De acolo, aveți câteva lucruri de luat în considerare cu lentilele:
- Teleobiectiv vs Prime : lentilele Prime sunt la o distanță focală fixă și nu zoom, dar tind să fie mult mai ieftine (picioarele tale sunt zoom-ul pur și simplu mișcă-te dacă poți). Teleobiectivele au adesea o gamă de cea mai rapidă diafragmă pe care o pot atinge. Mișcarea completă tinde să fie mai lent (f-stop mai mic, să zicem, 4,5, 6 etc.) și nu funcționează la fel de bine în lumină scăzută sau cu obiecte în mișcare. Unele lentile sunt concepute pentru a transporta cel mai rapid f-stop pe toată distanța focală (de exemplu, f/2,8 la toate distanțele focale), dar sunt destul de scumpe.
- Evaluare crop vs Full Frame: Camerele pot avea senzori de dimensiuni diferite și, ca atare, au nevoie de lentile de dimensiuni diferite pentru a se potrivi. Lentilele cu cadru complet pot fi destul de mari și pot fi folosite pe corpuri tăiate (deoarece sticla pentru senzorii mai mari îi acoperă cu ușurință pe cei mai mici), dar inversul nu este adesea adevărat (citiți ce se întâmplă dacă utilizați o lentilă decupată pe un senzor cu cadru complet). Aici). Noile camere foto pot compensa acest lucru cu decuparea internă și chiar cu detectarea automată a obiectivelor, dar reduceți efectiv dimensiunea senzorului disponibil (MP) dacă activați această funcție. Ca atare, trebuie să urmăriți cu atenție evaluarea corpului fiecărui obiectiv.
- Preț : Evident, prețul este întotdeauna o preocupare majoră cu lentilele. Cu cât calitatea este mai bună, de multe ori pentru că există mai multă sticlă, cu atât va fi mai scumpă. Lentilele cu cadru complet tind să fie mai scumpe, deoarece sunt pur și simplu mult mai mari decât lentilele crop. și același lucru este valabil atunci când intri în intervale mai rapide de diafragmă. Când am trecut de la o cameră decupată la cadru complet, să spunem că s-a scumpit în grabă, deoarece a trebuit să înlocuiesc toate obiectivele!
Personal, mă asigur întotdeauna că obiectivele mele au o diafragmă la fel de rapidă ca cel puțin f/2.8 și au unele la fel de rapide chiar și f/1.4. Dar am niște obiective cu zoom mai ieftine, care sunt ușoare și își fac treaba la schimbul de viteză atunci când fotografiez. Obiectivele Sony recomandate includ următoarele (cu cele două obiective cele mai utilizate evidențiate):
- Obiectiv Sony 20 mm f/2.8 Prime și adaptor Sony 16 mm f/2.8 (decupare)
- Obiectiv Sigma 14mm f/1.4 (decupat)
- Un obiectiv excelent pentru fotografii cu mâncare!
- Obiectiv Sony 18-135 mm f/3,5-5,6 (decupat)
- Obiectiv fix Sony 24-70 mm f/2.8 (cadru complet)
- Un obiectiv excelent pentru fiecare zi pentru Sony A7 RIII!
- Obiectiv Sony 24-240mm f/3.5-6.3 (cadru complet)
Accesorii pentru aparate foto
Din păcate pentru fotografie, a avea o cameră nu este singura achiziție pe care trebuie să o faci. Există un număr mare de accesorii pe care poate doriți să le ridicați înainte de călătoria dvs. pe termen lung, iar următoarele sunt unele pe care le-am purtat personal cu noi la fiecare pas.
Haine si incaltaminte
Hainele pe care le alegeți pentru călătoria dumneavoastră de lungă durată vor fi în cele din urmă determinate de mediile pe care le vedeți. Urmărind vara? Veți dori să împachetați lumină. După iarnă? Hainele mai groase sunt pentru tine.
În general, am urmărit vara în călătoria noastră de lungă durată și am călătorit doar cu câteva articole permanente pentru a face față vremii, și anume pantofii noștri impermeabili KEEN și jachetele Under Armour. Când am vizitat destinații care se aflau în afara intervalului nostru de temperatură, doar am cumpărat articole la nivel local pentru a ne potrivi nevoilor și totul a funcționat destul de bine.
Pentru cei care caută echipamente specifice destinației, nu putem recomanda următoarele trei lucruri de care trebuie să țineți cont pentru hainele dvs.: ușoare, cu uscare rapidă și impermeabile.
Aveți încredere în noi când spunem că acestea fac toată diferența.
Esențiale de călătorie
În sfârșit, ajungem la câteva lucruri esențiale pe care trebuie neapărat să le împachetați pentru orice călătorie în străinătate. Fie că este vorba despre un adaptor pentru o pernă de călătorie bună, veți folosi toate cele de mai jos de multe ori în călătoria dvs. pe termen lung.
Nu uitați de asigurarea de călătorie!
Ieși pe drum în curând? Nu uitați să obțineți o asigurare de călătorie la World Nomads pentru a vă proteja călătoria și echipamentul! Ca călători care au fost victime ale furtului și au pierdut pașapoartele, electronicele și multe altele, nu plecăm niciodată de acasă fără asigurare.
În general, acest ghid este doar vârful aisbergului atunci când vine vorba de articole pe care poate doriți să le luați în considerare pentru călătoria dvs. de lungă durată. După cum am menționat mai sus, pentru multe dintre categoriile de mai sus, multe dintre articolele prezentate se referă la alegerea dvs. personală și, în afară de unele dintre elementele esențiale, nu există niciun articol greșit de ambalat.
Dar, din experiența noastră, este mai bine să procedăm cu prudență, deoarece nu știi niciodată ce vei folosi în călătoria ta de lungă durată. Am găsit multe articole în pachetul nostru de-a lungul timpului pe care nu le-am folosit niciodată o dată (cum ar fi o linie de rufe sau trusa de rufe DIY), în timp ce altele le-am folosit în mod neașteptat în fiecare zi (pernă de călătorie). Așadar, deși putem cita doar experiențele noastre personale, utilizarea reală a oricărui articol poate varia!
Aveți o recomandare pentru un articol pe care ar trebui să îl includem în ghidul nostru pentru lista de ambalare? Comentează mai jos pentru a ne spune despre asta!
CE IEI ÎN BAGAJUL DE MÂNĂ
În bagajul de mână, adică cel pe care îl vei avea cu tine în avion, nu poți transporta aparate și lame de ras sau alte obiecte ascuțite, contondente și nici lichide care depășesc 100 de ml per recipient. Interzise în bagajul de mână sunt și acele produse alimentare (inclusiv băuturi) care nu au fost achiziționate din duty free.
CE IEI ÎN BAGAJUL DE CALĂ
În bagajul de cală poți pune aproape orice, în afară de acele obiecte interzise de către companiile aeriene (așa cum sunt produsele periculoase). Pentru siguranță deplină, verifică numărul maxim de kilograme pe care trebuie să îl aibă bagajul tău de cală, care variază în funcție de politicile fiecărei firme de zbor.
CE IEI CU TINE PENTRU A NU TE PLICTISI PE PLAJĂ
Vacanța la mare este o ocazie potrivită pentru a citi, pentru a te desfăta cu o lectură bună în timp ce asculți valurile și te lași mângăiată de briză.
Astfel, dacă ești pasionată de citit și dacă vrei să afli cât mai multe lucruri noi sau pur și simplu să te relaxezi, ia cu tine câteva cărți. Desigur, le poți înlocui cu un e-reader sau chiar cu o tabletă, dacă ai acces la o bază de date cu carți în format electronic.
Revistele se transformă și ele în „amicii ideali” care te însoțesc atunci când vrei să stai la soare, să te bronzezi și să descoperi, poate, ultimele tendințe în modă.
Alte accesorii utile care îți vor umple timpul pe plajă, mai ales dacă îți place să călătorești singură, sunt căștile audio pe care le poți conecta la telefonul mobil. Dacă mergi cu gașca, jocurile de cărți sau chiar și boardgame-urile pot fi incluse în bagajul tău de mare. Dacă ești pasionată de fotografii, camera foto va fi și ea un accesoriu util, mai ales că sigur vei dori să imortalizezi frumusețea peisajelor și, de ce nu, preparatele locale de care te vei bucura din plin.
TOP 5 LUCRURI INDISPENSABILE ÎN VACANȚĂ
Pe lângă haine, accesorii (așa cum e pălăria) și produse de îngrijire, în vacanță ai nevoie și de documente, lucruri indispensabile pe care îți recomandăm să le păstrezi în geanta de umăr, pentru siguranță, dar și pentru a avea acces facil la ele. Iată care sunt cele 5 lucruri de pe lista scurtă pentru bagajul pentru mare:
- biletele de avion – dacă nu te deplasezi cu un alt mijloc de transport;
- cartea de identitate;
- pașaportul (pentru destinațiile din afara Uniunii Europene);
- banii lichizi și cardul de debit;
- carnetul de conducere – în cazul în care ai de gând să închiriezi o mașină sau dacă te deplasezi cu mașina personală.
BAGAJ PENTRU MARE: SFATURI PENTRU A ÎMPACHETA INTELIGENT
Pregătirea bagajului pentru vacanța la mare îți poate da multe bătăi de cap, mai ales dacă ai în plan să faci o mulțime de fotografii instagramabile cu rochiile tale favorite din in, bumbac, mătase. Totuși, există câteva sfaturi practice după care te poți ghida, astfel încât să organizezi lucrurile ca la carte. Iată care sunt acestea:
- Gândește minimalist. Concret, ce înseamnă asta? Redu, pe cât posibil, numărul articolelor vestimentare și de încălțăminte din bagajul de vacanță. Dacă mergi cu avionul, există o greutate maximă admisă, de care ar fi bine să ții cont. În plus, e foarte posibil să vrei să faci shopping odată ajunsă la destinație – ar fi păcat să trebuiască să renunți la suvenirele pe care ai pus ochii, din cauză că efectiv nu mai ai cum să le iei nici în bagajul de mână, nici în bagajul de cală. Și, mai mult ca sigur, nu vei vrea să renunți nici la piesele tale vestimentare luate de acasă.
- Ia cu tine haine și încălțăminte adaptate temperaturilor. Verifică prognoza meteo înainte de călătorie. Pregătește câteva articole vestimentare și pentru zilele mai răcoroase.
- Orice ar fi, adaugă în bagaj întâi și întâi lucrurile esențiale. Fără o pereche de sandale în plus te poți descurca, dar fără biletele de avion sau pașaport îți vei compromite vacanța.
Descoperă și alte ponturi utile despre cum să-ți faci bagajul pentru vacanță.
Nu în ultimul rând, dacă ai nevoie să dai un refresh garderobei tale pentru următoarea vacanță la mare, te așteptăm în magazinele din Fashion House Militari și Fashion House Pallady. Găsești articole vestimentare și încălțăminte perfecte pentru sezonul cald, de la branduri prestigioase, precum BSB, Lee Cooper, Kenvelo, United Colors of Benetton, U.S. Polo Assn, Gant, Triumph, Diesel și multe, multe altele.
Te-ar putea interesa si: