Menorca - bijuteria Marii Mediterane
Cunoscuta in mod romantic sub numele de Bijuteria Marii Mediterane si mai mult evocativ sub numele de Insula Albastra de catre localnici, insula Menorca este pozitionata la 240 km sud-est de Barcelona si este cea mai nordica dintre insulele Baleare. Comparativ cu insulele sale vecine Mallorca și Ibiza, Menorca este mai puţin turistică și, totuşi, este un loc minunat, unde se combină cultura, natura și plajele.
Menorca a fost declarata in 1993 de către UNESCO drept o rezervaţie a biosferei. Printre monumentele protejate se număra Parcul Natural S’Albufera şi d’es Grau, precum şi nişte situri arheologice unice ale insulei. Chiar și în timpul verii, insula este relativ liniștită şi puteţi găsi chiar și unele plaje izolate.
Cu o istorie adancita in timpuri preistorice, minoice, romane sau maure, trecutul insulei Menorca este perfect evidentiat de varietatea de monumente gasite aici, orasele stravechi si artefactele raspandite pe toata suprafata insulei. Ca un punct de importanta strategica din Marea Mediterana, legaturile pe care Menorca le are cu navele militare sau comerciale continua si in zilele noastre, ca o destinatie importanta pentru vapoarele de croaziera, o comunitate pescareasca inca activa si cadrul deosebit pentru practicarea sporturilor pe apa.
Datorită frumuseții sale nealterate de turismul de masa, Menorca ofera posibilitatea de a descoperi noi locuri și de a trăi noi experiențe. Deşi nu este cea mai des vizitată insulă, numărul de plaje pe care Menorca le oferă este egal cu numărul plajelor întîlnite în Mallorca și Ibiza, ba poate, chiar mai multe. Plajele frumoase, combinate cu mesele la aer liber şi staţiunile ferite de aglomeraţie, fac din Menorca un loc unic.
Cu mai multe plaje decat Mallorca si Ibiza la un loc, zona de coasta a insulei Menorca este accesibila si intesata de o multitudine de locuri interesante, in care se pot incerca activitati diverse, de la navigari cu ambarcatiuni mai mici pana la windsurfing, de la snorkelling la caiac. In ciuda marimii sale, regasite si in etimologia numelui, Menorca este foarte putin aglomerata si o destinatie turistica mai degraba de natura intima.
Zona rurala a insulei Menorca este o combinatie uimitoare de rezervatii naturale, peisaje pitoresti si mici localitati incantatoare. De la carnavalele organizate in orasele mai mari, la festivalurile (renumitele fiestas) pe care le puteti experimenta in localitatile mai mici si pana la servirea unei mese delicioase intr-unul din satele aproape adormite de pe coasta, apropierea Menorcai de entuziastii sporturilor pe apa merge mai presus de incredibilele plaje si apele lor precum cristalul.
Plaje in insula Menorca
Menorca o zona de coasta foarte frumoasa si spectaculoasa care cu siguranta va va incanta si va va oferi amintiri pe care nu le veti uita niciodata. Plajele din Menorca nu sunt foarte aglomerate, astfel încît nu va fi chiar destul de greu să-
Cele mai bune şi cele mai apropiate plaje de capital sunt plaja Es Grau, în partea de nord și Plaja Punta Prima, situată la sud. Atît prima, cît şi a doua plajă, au acces la autobuzul local. Pe parursul unei zile, spre Punta Prima, există în jur de opt autobuze.
Punta Prima este o plajă mare, situată la capătul de est al insulei şi este acoperită cu nisip alb şi fin, fiind împrejmuită de un relief stîncos. Acesta plajă poate fi periculoasă, din cauza curenților puternici, care se formează atunci cînd bate vîntul. O recomandare pentru toți părinții care vin la plajă cu copii mici, este să-
Plaja Binibequer este situată la sud de Sant Lluis Binibequer şi presupune un mic golf cu nisip. Binibequer este mărginită de plaja Binibeca Vell la vest şi de Cala Torret la est. Ambele se mîndresc cu o selecție de baruri și restaurante, ambele cu o selecție de baruri și restaurante. Binibequer, spre deosebire de alte insule, nu oferă pentru adăpost doar hotele, dar şi o gamă largă de vile şi apartamente. Aici mai puteţi găsi baruri de plajă (care au devenit renumite în întreaga lume), saltele pe apă şi o parcare gratuită.
Plaja Cala en Porter este situată pe coasta de sud a aeroportului şi dispune de toate facilităţile unui complex stabilit. Acesta dispune de tot ceea ce este nevoie: parcare, baruri de plajă, şezlonguri, salvamari, steaguri de avertizare și sporturi nautice.
Plaja Son Bou este cea mai lungă plajă din insula Menorca. Ea are trei baruri moderne de plajă, fiind legate unul de altul printr-
Totuşi, ar trebui să ştiţi că în partea de vest, plaja are o sectiune destinata nudistilor.
Cazare recomandata in Menorca
Atractii si obiective turistice in insula Menorca
Capitalainsulei – Mahon – se afla la 5 km in interior si este unul dintre cele mai sigure porturi ale Mediteranei. Viata se invarteste in jurul cafenelelor si restaurantelor din Piaza del Ejercito, iar magazinele sunt concentrate pe strazile de aici si pana in Piaza de Espana. Casele vechi poarta semne ale ocupatiei engleze sporadice dintre anii 1713-1802.
In orasul Es Castell, 3 km de-a lungul insulei, bine pastratul Fort Marlborough (Cala Sant Esteve, Es Castell) iti ofera o imagine a acelei perioade.
În Menorca, mai puteţi beneficia de excursii interesante unde veţi admira monumente și situri istorice.
Situl preistoric Burial, situat la 40 de km de Mao-
Biserica Son Bou este situată lîngă plajă şi reprezintă o necropolă din timpurile preistorice, purtînd un caracter sacru. Clădirea a fost construită în plan dreptunghiular şi a fost proiectată să aibă trei intrări. Biserica dispune de o cristelniţă, scobită dintr-
Rafal Rubí este o clădire funerară care datează cu cele mai vechi timpuri. Mormintele, după cum se poate vedea acolo, iniţial, erau ovale sau circulare, dar mai tîrziu au evoluat în forme mai alungite. Tot de obiceiurile funerare ţine şi Torre Trencada. Acest sit arheologic demonstrează tradiţia de a plasa pe locul de mormînt o a treia piatră, care va asigura stabilitatea.
Unde te cazezi in insula Menorca
Hotel Confortel Menorca este situat în Cala Galdana, o zonă idilică din Menorca, renumită pentru frumusețea sa, pentru atmosfera familială şi plajele cu nisip auriu.
Hotelul este situat la numai 200 m de plajă și este dotat cu o piscină mare în aer liber, înconjurată de șezlonguri și de umbrele de soare. Nu sunt lăsaţi fără atenţie nici copiii, cărora li se propune un club de distracţii unde pot interacţiona cu alţi semeni de vîrsta lor şi pot crea noi relaţii. Camerele sunt dotate cu o bucătărie funcţională (cuptor cu microunde, frigider și prăjitor de pîine), aer condiționat, televiziune prin satelit și un seif pentru păstrarea obiectelor de valoare.
Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare la Confortel Menorca: CLICK AICI!
Hotelul Matxani Gran este perfect pentru relaxare. Întrucît facilitățile hotelului nu sunt deschise pentru public, aceasta asigură intimitate completă pentru clienţii săi. Pentru doritorii de a prepara de unii singuri mesele, hotelul oferă o bucătărie mare, echipată cu toate cele necesare pentru gătit. În apropiere de hotel, sunt diverse localuri de divertisment, plaje, marketuri, precum Sant Clemente unde puteţi procura carne de calitate, legume, salate și băuturi, precum și mezeluri, brînzeturi și pîine proaspătă. Camerele de hotel dispun de televiziune prin cablu, internet gratuit, aer condiționat, ventilator, seif şi uscător de păr. Ba mai mult decît atît, toate sălile de baie sunt deja echipate cu şampoane, geluri de baie şi multe alte obiecte, care vă uşurează foarte mult bagajele.
Hotelul San Miguel este situat în inima capitalei Menorca, adică în Mahon şi se evidenţiază, prin eleganţa, rafinamentul și confortul său. Hotelul dispune de 16 camere spațioase și luxoase, fiecare decorate în exterior şi interior, de către designeri cu renume. Camerele sunt dotate cu tot confortul de care are nevoie un turist modern: aer condiționat, o baie privată cu duș, o cadă jacuzzi, uscător de păr, articole de toaletă, televizor cu plasmă, prin satelit, telefon, mini-
Hotelul Marinda Garden este un complex de apartamente, perfect integrat în cadrul natural, situat la doar 700 m de apele cristaline ale plajei Cala en Bosc. Hotelul vă poate oferi o piscină frumoasă, un salon-
Prima impresie atunci cînd intri în curtea hotelului Viva Menorca este că a fost conceput pentru a garanta oaspeților săi o vacanță cu adevărat de neuitat. În grădină, clienţii vor găsi o terasă la soare, cu o piscină mare și un loc de joacă pentru copii. Pe lîngă acestea, hotelul propune o piscină interioară, cu saună, jacuzzi și un servicii de masaj. Tot acest hotel are un restaurant de primă clasă.
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in insula Menorca:
Ce si unde manancam in insula Menorca?
Menorca este dotată şi cu restaurante bune, a căror meniuri presupun bucate, în special, din pește și fructe de mare. Menorca are, de asemenea, o mare varietate de baruri și cafenele, unele dintre care sunt deschise pentru 24 de ore pe zi.
Restaurantul N’Aguedet a fost construit cu 200 de ani în urmă şi şi-
Cafeneaua Bar Es Moll este un loc deosebit, deşi foarte modest( aranjat cu mese și scaune din plastic), acesta serveşte bucate deosebit de delicoase, precum sardine proaspete, midii și creveți, şi ce este mai important, la un preţ destul de avantajos. Farmecul acestui local este însuşi poziția sa, fiind situat mai sus de debarcader, acolo unde barcile se pregătest de andocare. Partea pozitivă a amplasamentului este că vizitatorii pot admira încîntătoarea privelişte a mării şi a bărcilor din larg.
Restaurantul S’Espigo iese în evidenţă datorită delicateselor scoase din marea care înconjoară Menorca. Deseori, turiştii fac o plimbare pe chei, ceea ce contribuie la sporirea apetitului. Mai tîrziu, aceştia intră în local pentru a savura din bucatele, în special din peşte şi din fructe de mare, care sunt proapăt scoase din Marea Mediterană.
Restaurant Jàgaro este ultimul din linia lungă de restaurante de pe port, dar nu cel din urmă, pentru modul în care aceştia tratează fructele de mare. Localul nu este niciodată gol, clienţii făcînd coadă pentru bucatele care lasă gura apă.
Restaurantul La Minerva vă oferă posibilitatea să luați masa în interior, beneficiind de aer condiţionat, sau afară, pe chei, într-
Cum ajungi in insula Menorca?
Cum ajungi in insula cu avionul
Cel mai simplu mod de a ajunge pe insula Menorca este cu avionul. Sunt zboruri directe, regulate direct de la Mahon, din Spania continentală, dar şi de pe insulele vecine: Ibiza și Mallorca.
Aeroportul din Menorca este deservit de autobuze, ruta cărora începe la aproximativ 6 dimineața se sfîrşeşte la miezul nopţii (circulă la fiecare jumătate de oră)
Cum ajungi in insula cu feribotul
Puteti lua feribotul spre insula Menorca din diferite porturi din Spania continentală, dar și din insula Mallorca. În scopuri turistice, feriboturile staţionează la portul Mahon, care oferă priveliști extrem de pitorești ale caselor, hotelurilor și a fortificațiilor istorice.
Pentru circulaţia în interiorul insulei, se foloseşte cel mai des taxi-
Cazare in Menorca?
Descoperă cele mai bune hoteluri, pensiuni și apartamente din Menorca pe baza a mii de recenzii verificate.
Te-ar putea interesa si: