Un mic dejun sau o mica gustare pe care am descoperit-o cu ocazia vacantelor petrecute pe taramurile vechii Elade, pe care v-o recomandam si dvs. mai ales in zilele toride de vara este iaurt grecesc cu miere și nuci (sau migdale).
Iaurtul grecesc cu miere si nuca poate fi servit si ca desert, iar pentru aceia dintre dvs care urmeaza o dieta sau un regim alimentarpoate reprezenta o masa in sine. Secretul iaurtului grecesc este că nu are zer, iar consistența lui este cremoasă (are 10% grăsime) şi gustul uşor acrişor.
Pentru ca reteta sa respecte intocmai gustul pe care il intalniti la tavernele traditionale din Grecia va recomandam sa folositi numai iaurt grecesc si miere de albine de buna calitate.
Ingrediente:
- 150 g iaurt grecesc
- 20 g miere de albine de buna calitate
- 30 g nuci zdrobite si/sau migdale crude
Preparare:
- Într-un pahar potrivit de înalt, turnaţi miere de albine.
- Adăugaţi iaurtul, nucile şi migdalele crude, apoi garnisiţi cu restul de miere de albine.
Timp de pregătire: 5 minute
Porții: 1
Pofta buna!
Te-ar putea interesa si: