Numărul de turişti a crescut semnificativ în ultimii ani datorită proiectului de gheaţă Winter Park. Dacă, în urmă cu 6 ani, iarna acest loc de la 2.040 m altitudine era pustiu, din 2006 această zonă a început să fie vizitată din ce în ce mai mult de turişti.
Motivul pentru acest fenomen a fost ridicarea unui hotel de gheaţă construit în apropierea Cabanei Bâlea, singurul din Europa de Est. Pe lângă hotel mai sunt ridicate şi alte obiective de gheaţă precum: o biserică de gheaţă şi un patinoar.
Turiştii să nu-şi imagineze că se vor tolăni pe fotolii în halate de baie la căldură, cum fac într-un hotel obişnuit, ci să-şi pregătească în bagaje cele mai groase haine şi neapărat căciuli, fulare şi mănuşi!
În fiecare an camerele Hotelului de Gheaţă sunt unice şi originale: anul acesta vă aşteaptă „Ice Sounds“. Vă învităm să trăiţi experienţa unică de a petrece nopţi înedite la vârful Carpatilor.
În acest sezon, în hotel sunt amenajate 10 camere duble cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt trei igluri, fiecare cu pat dublu. Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Decorul celor 10 camere este în întregime din gheaţă şi diferă în fiecare cameră.

Camera Hotelul de Gheata Balea Lac
Pentru confortul clientilor pe fiecare pat se află o saltea moală acoperită cu lengerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, musafirii primesc saci călduroşi de dormit deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.
O noapte într-o cameră de gheaţă dublă sau într-un iglu este 150 lei pentru o persoană. Copiii între 6 şi 15 ani beneficează de o reducere de 50%, pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Micul dejun nu este inclus în preţ, dar se poate comanda pentru 25 lei/zi; se serveşte la Cabana Bâlea Lac.
Ineditul hotel a fost vizitat şi de jurnaliştii BBC, care au vrut să vadă cu ochii lor cum arată un pat îngheţat.
Primul Hotel de Gheata din Romania, dar si din Europa de sud-est, a fost ridicat in iarna 2005-2006 din dorinta de a aduce ceva nou in turismul romanesc. Initiatorul acestui proiect este Arnold G. Klingeis si este realizat de Klingeis Consulting. De atunci, in fiecare iarna Hotelul de Gheata se reconstruieste in Muntii Fagaras. Blocurile de gheata care sunt folosite la ridicarea zidurilor sunt taiate si scoase direct din Lacul Balea. Pentru fixarea blocurilor de gheata si pentru finisarea zidurilor se foloseste zapada.
Paturile si decorurile din camere sunt construite in totalitate din blocuri mari de gheata. Pe fiecare pat se afla o saltea acoperita cu lengerie, paturi si blanuri pufoase de animale.
Hotelul de Gheata este de obicei deschis pana in luna aprilie, iar accesul în zonă este posibil doar cu telecabina de la Bâlea Lac.
Te-ar putea interesa si: