Delta Dunarii este urmatoarea noastra destinatie de vacanta, planificata pentru acest an la inceputul lunii septembrie. Am tot amanat sa ajungem in Delta, din diverse motive, insa de data aceasta ne-am decis sa mergem impreuna cu un mic grup de prieteni datorita pasiunii pentru pescuit a sotului, dar cu siguranta influentati si de faptul ca in ultima perioada ghidurile turistice internationale includ cel mai tanar pamant al Europei in topul locurilor unde ar trebui sa ajungi macar o data in viata.
In ultimii ani, infrastructura turistica din Delta Dunarii s-a dezvoltat frumos, optiunile de cazare sunt numeroase si diversificate, iar serviciile si facilitatile oferite pot satisface gusturile si celui mai pretentios turist.Intrigati de review-urile cititte, dar mai ales de impresiile impartasite de prieteni, am rezervat un sejur de 7 zile in Delta Dunarii, alegand drept cartier general pentru concediul nostru o frumoasa si cocheta pensiune in Mila 23.
Recunosc ca nu ma dau in vant dupa pescuit, nu am suficienta rabdare, insa imi plac la nebunie preparatele din peste si nu pierd nicio ocazie de a incerca bucataria locala oriunde as merge. In plus, sunt o adepta a calatoriilor si vacantelor active, in care incerc sa descoper locuri noi si inedite, sa interactionez cu localnicii, sa le descoper traditiile si obiceiurile.
Vreau ca si in acest an vacanta in Delta sa imi ofere experiente noi, emotii si amintiri de neuitat, de aceea ma facut un deja program cu locuri de vizitat impreuna cu prietenele in timp ce sotii nostri aleg o partida de pescuit.
Am descoperit pe site-ul excursiideltadunarii.ro numeroase optiuni pe care le-am si trecut in lista must see pregatita, surprinsa sa afla (daca mai era nevoie?!) ca Delta Dunarii este un loc magnific care te surprinde la orice pas, o destinatie total diferita fata de tot ce am vizitat pana acum.
Ar fi fost mare pacat sa ajung in Delta Dunarii si sa nu ma opresc pentru cateva ore la Sulina – orasul simbol al Deltei si al aventurierilor de odinioara sau sa lenevesc cateva ore pe plaja Sfantu Gheorghe, acolo unde Dunarea isi incheie aventura si se varsa in mare.
O alta excursie in Delta Dunarii pe care mi-am dorit sa o rezerv este la Padurea Letea ce face parte din patrimoniul UNESCO, o zona cu lacuri vegetatie luxurianta, dar si dune de nisip, un taram mirific al cailor salbatici ce inca se bucura de libertatea si maretia locului.
Cu putin noroc si efort poate ajungem si la Padurea Caraorman, un loc unic ce ascunde cel mai batran stejar din Delta Dunarii, numit Stejarul Ingenucheat, care are o varsta de 400 de ani si o inaltime de peste 30m, dar si spectaculoasele dune de nisip, care in multe zone au peste 7m inaltime.
Toate aceste experiente le voi trai datorita celor de la excursiideltadunarii.ro care prin ofertele lor de excursii de o zi in Delta Dunarii au trezit in mine dorinta de a descoperi si cunoaste fiecare coltisor din acest paradis al florei si faunei celui mai nou pamant romanesc.
Am facut deja bugetul de vacanta, incluzand obligatoriu si aceste excursii in Delta Dunarii, tarifele fiind cuprinse intre 150 – 240 lei/persoana si sper ca ceea ce vom intalni acolo face toti banii!
Te-ar putea interesa si: