Dacă îți dorești o vacanță, în martie, cu temperaturi de vară, atunci verifică ghidul detaliat al destinațiilor cu vreme bună de colindat, de plajă și bălăceală în prima lună de primăvară.</p>
În multe regiuni din Europa, luna martie este optimă pentru schi, în timp ce mai la sud…înfloresc câmpiile. Iată destinațiile recomandate pentru vacanțe și călătorii în luna martie
Dubai
Perioadă bună pentru a merge într-o vacanta in Dubai, martie este una dintre cele mai bune luni pentru o vizită în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite.

Dubai – EAU
Temperaturile sunt plăcute în martie pentru această destinaţie cu un climat subtropical deşertic, cu o medie zilnică de 28°C, o minimă nocturnă de 17°C, iar apa mării are 23°C. Sunt ceva şanse de ploaie, atât de mari cât pot fi în deşert, media lunară fiind de patru zile și 24 mm precipitații.
Dubai nu este deloc o destinatie scumpa, preturile biletelor de avion din Romania (Bucuresti si Cluj Napoca) catre Dubai, pornind de la 90 euro/persoana dus-intors, iar cazare gasiti lejer cu 50 euro/camera/noapte la hoteluri bunle de 3 si 4*
Tenerife si Fuerteventura - insulele Canare
Mai apropiate de Africa decât de Europa, insulele Canare râmân în topul preferințelor amatorilor de soare și reprezentand destinatii ideale de vacanta in luna martie. Coasta sudica a insulei Tenerife are vreme relativ caldă tot timpul anului, dar munții din nord și din partea centrală a Tenerife sunt zone considerabil mai umede și mai reci în luna martie.
În sudul Tenerife, unde se află Playa de Las Americas și Los Gigantes, maximele medii zilnice depășesc 22,3°C, dar senzația de cald este temperată de vântul insistent și de briza rece.

Los Gigantes – Tenerife
Fuerteventura, insula din Arhipelagul Canare cea mai apropiată de coasta africană (97 km) este adesea menționată ca “Insula primăverii eterne” iar în martie soarele strălucește șapte ore pe zi, iar temperatura medie maximă zilnică este de 22,5°C. Precipitațiile oricum sunt destul de anemice, fiind cea mai aridă insulă din arhipelagul canar , iar temperaturile medii anuale fiind de 20,4 °C.
Drumul Migdalilor - Portugalia
n lunile februarie și martie, Algarve se îmbrăcă în veșmântul de un alb delicat al florilor de migdal, iar livezile îți dau impresia că s-a așternut „zăpada” sub soarele generos al regiunii de sud a Portugaliei. Climatul plăcut al Algarve este ideal pentru vizitarea zonei rurale dintre mare și munte din jurul orășelului medieval Silves.

Algarve – Portugalia
Legenda spune că, pe vremea când Al-Gharb (Algarve de astăzi) era deținută de arabi, soția tânărului rege Ibn Almundim, frumoasa Gilda, o prințesă nordică cu părul de aur și ochi albaștri era foarte tristă din cauza dorului de țara sa. Prințesei îi lipseau zăpezile de acasă și ofta și plângea de dor. Disperat, regele maur, care încercase deja totul pentru a restabili fericirea la Palatul regal, a urmat sfatul unui bătrân înțelept, care i-a spus să planteze o mulțime de migdali pe câmpurile din jur. Când migdalii au înflorit, acoperind totul cu pătură de petale albe, dorul prințesei s-a stins și fericirea și zâmbetul pe buze i-au revenit.
Migdalii pot fi admirați de-a lungul drumului care duce din Silves spre São Bartolomeu de Messines. Migdalii în floare dar și portocali și smochini, înviorează și peisajele din zona Porto și nu numai. Compania de cai fertae portugheză Comboios de Portugal derulează “Rota das Amendoeiras” (Traseul migdalilor). Este un serviciu oferit de-a lungul peisajelor uimitoare din regiunile Alto Douro și Trás-os-Montes în perioada înfloririi migdalilor.

Traseul Migdalilor – Algarve, Portugalia
Rota das Amendoeiras oferă o călătorie pe trasee în care istoria și tradiția merg “mână în mână” cu frumusețea peisajelor. Le dă turiștilor posibilitatea de a se bucura de patrimoniul cultural și gastronomic al unora dintre cele mai frumoase orașe și sate din Portugalia. Astfel, în fiecare sâmbătă din martie ( în acest an până pe 19 martie) un tren special din gara Porto-Campanhã pleacă spre Pocinho și înapoi.
Madrid - Spania
Dacă luna martie îți călăuzește pașii în Madrid, așteaptă-te la mâncare excelentă, dar nu și la cine luate mai devreme de 9-10. Așteaptă-te la o infrastructură modernă, dar nu la lipsa istoriei și a legendelor. La bulevarde enorme, metropolitane, dar și la spații verzi nesfârșite. Așteaptă-te la oameni care știu să petreacă până-n zori, dar care nu lasă deloc deoparte arta și boemia.
Fie și numai dacă-ți petreci întregul concediu hoinărind pe străzi, tot n-o să simți că plictisul îți face avansuri, iar dacă mai adaugi o doză de vizită la Muzeul Prado și la Catedrala din Madrid dimineața, pe răcoare, o serie de degustări în Mercado San Miguel pe la ora prânzului, o cafea băută cu dichis în Plaza Mayor la vreme de siestă și un spectacol de flamenco pe seară, nu ți-ar mai rămâne prea multe alte pofte de satisfăcut.
P.S. Palatul Regal, mai exact, reședința regelui Spaniei are intrarea gratuită în zilele de miercuri pentru cetățenii UE și la fel de gratuită este și omorârea unei după-amieze însorite în Parcul Retiro, un spațiu ce adăpostește 15.000 de arbori, grădini botanice, statui incredibile, palate și fântâni de toată mândrețea. Și dacă tot am atins subiectul gratuităților, ai vrea, poate, să consulți ghidul lucrurilor madrilene pentru care nu trebuie să scoți din buzunar nicio lețcaie.

Palatul Regal din Madrid
Vei găsi zboruri ieftine directe spre Madrid pe multe rute din România, fie că vorbim de zboruri București – Madrid, Iași – Madrid, Timișoara – Madrid, Craiova – Madrid, Cluj-Napoca – Madrid sau alte zboruri.
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Madrid – Spania:
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Amman - Iordania
Am merge până într-acolo încât să caracterizăm Iordania drept o destinație prea puțin înțeleasă, mult mai sigură și mai ospitalieră decât o spun prejudecățile (datorate numai și numai faptului că aparține Orientului Mijlociu). Nu-s mulți cei care se aventurează până aici, dar aceștia sunt răsplătiți până peste poate, iar dacă pe tine te mână îndrăzneala și țintești Iordania, punând-o în fruntea destinațiilor, cel mai potrivit ar fi să-i calci fiecare piatră ce merită călcată.
Firește, vei începe cu Amman (că aici te lasă avionul și îți recomandă zborurile directe TAROM din București) și tare am vrea să-ți vedem fața cum ți se lățește a încântare când îi descoperi comorile, Citadela, ruinele palatelor ce-au văzut secolul 13 (dinaintea Mântuitorului), descoperind că Amman nu-i de fel un oraș îngropat în trecut. Între granițele sale conviețuiesc la fel de frumos ruinele și marile branduri europene, antichitatea și cosmopolitul, piețele stradale de odinioară și cartierele ce abundă de baruri și terase.
Închiriază apoi o mașină și vizitează Marea Moartă (aceea atât de sărată că poți liniștit să citești o carte în timp ce plutești fără saltea), orașul Petra (probabil cel mai faimos din întreaga Iordanie) și nu care cumva să-ți scape ochiului Wadi Rum, care pentru atâtea și-atâtea filme (Marțianul, Indiana Jones, Lawrence al Arabiei) a jucat rol de platou de filmare.
Amsterdam - Olanda
Dacă încântarea de a vizita unul dintre cele mai grozave orașe înțesate de canale, cel care are cele mai multe muzee pe cap de locuitor din lume, locul unde toleranța și democrația ating cote nici măcar visate în majoritatea colțurilor de planetă, nu sunt ele motive suficiente pentru a da fuga în Amsterdam, atunci nu mai știm noi ce-i aia motivație. Năzuim, totuși, că dacă ți-am putea oferi chiar acum la degustat câteva mostre de cașcaval olandez, nicio muncă de convingere nu și-ar mai avea rostul pentru că te-ai afla demult cu mâna pe butonul „rezervă bilet”.
Primăvara în general (iar luna martie implicit) este perioada aia magică a Amsterdamului, în care lalelele pentru care-i atât de celebru, încep să îmbobocească, ploaia (pentru care-i și mai celebru) începe să o lase mai moale cu rafalele, iar parcurile alea impecabile, în care fiecare fir de iarbă-i la locul lui, sunt numai bune pentru întins coșulețe de picnic. Începe-ți voiajul cu un tur informativ cu vaporașul pe canale și abia apoi dă iama în coffee shopuri, pe Red Light District și în alte colțișoare de moravuri îndoielnice.
Vei găsi zboruri directe din București spre Amsterdam, iar dacă locuiești în provincie, îți recomandăm să te uiți și peste zboruri spre aeroporturi din apropiere, cum ar fi zboruri spre Eindhoven sau Bruxelles și astfel poți bifa chiar două orașe într-un singur city-break.
Atena - Grecia
Nimeni cu scaun la cap nu s-ar gândi să te judece că te aștepți ca, aterizând pe pămân atenian, istoria și antichitatea să dea năvală peste tine și să te asedieze din toate părțile. Dar puțini îți vor spune că primul contact pe care îl vei lua cu capitala Greciei va fi recent apăruta artă urbană, cu grafitti-ul ce acoperă kilometri întregi de ziduri și pub-uri/cafenele/restaurante mai contemporane decât aplicațiile de editat poze (ei, poate am exagerat). Dar concentrându-ne asupra artei ce împresoară liberă zidurile, interesant de știut este că, deși a apărut aici în tinerețea anilor ’80, criza economică din 2008 a fost cea care i-a dat un avânt incredibil, punându-i pe tavă materie primă pentru sarcasm și ironii.
N-ai nicio scuză pentru a trece cu vederea vestigiile civilizației antice în frunte cu Acropolele, dar nu închide ochii la ospitalitatea și interesul ingenuu al localnicilor.

Parthenon – Acropole, Atena
Sunt cunoscuți pentru dispoziția de a face vizitatorii să se simtă ca acasă. Acum, dacă întindem vorba până la capitolul mâncare… atunci să-ți plouă peste tine cu tzatziki, gyrosuri și souvlaki, salatele grecești să dea pe-afară din farfurie, iar brânza feta să îți prisosească.
Praga - Cehia
Poate că ești un mare împătimit al literaturii sau, și mai probabil, poate al nopților albe care spală putina numai după ce văd că nu mai există picătură de alcool în jurul tău. Sau, de ce nu, al amândurora. Acum că te-ai identificat cu una sau alta din descrieri, află că Praga a fost nominată capitala mondială a berii, activând aici sute de berării, unele cu o istorie ce atinge respectabila vârstă de 5 secole (secole, nu decenii!). Î
ntorcându-ne la treb’șoare culturale, tot Praga a fost casa lui Franz Kafka și tot lui îi este dedicat un întreg muzeu ce-și face veacul la malul râului Vltava. Și apropo de acesta din urmă, puține curgeri de apă se pot făli cu priveliști mai pitorești, cu peste 30 de poduri care să le îmbrace și cu statui construite în stil baroc care te-ndeamnă la îndelungată reflecție. Unde mai pui, o cultură a cafelei, a cafenelelor în general și a boemiei de secole trecute ce nu găsești în altă parte.
Viena - Austria
Să te aștepți să înflorești exact asemenea unui ghiocel de primăvară dacă îți îngădui să începi anotimpul cu o călătorie în Viena. Dar de ce ai alege tocmai orașul votat pentru a șaptea oară la rând ca având cel mai înalt nivel de viață din lume? De ce ai alege un loc îmbrăcat pe jumătate în spații verzi, parcuri și grădini imperiale unde florile îmbobocesc în toată splendoarea? De ce ai alege un oraș despre care se zvonește că ar fi cel mai frumos oraș din inima Europei? Nu, astea nu-s nici pe departe motive pe care să le iei în seamă.
Dar poate aerul imperial care plutește liber și neîngrădit pe străzi, răsfrângăndu-se în arhitectura Art Nouveau, gotică și baroc a orașului, ar putea să-ți miște, totuși, vreo coardă sensibilă. Poate Palatul Schonbrunn, Palatul Imperial și clădirile din care răsună muzica lui Mozart și a lui Beethoven (ce au numit Viena „loc de baștină) ar avea câteva șanse să-ți intre la inimă.
Sau poate faptul că Viena este singurul oraș din lume care adăpostește podgorii între limitele-i metropolitane o să-ți dea o idee despre ce știu vienezii când vine vorba de licori de struguri. Iar dacă toate astea nu reușesc încă să-ți spună nimic, imaginează-te atunci sorbind tacticos din cele mai bune cafele, în clădiri-capodopere, unde istoria și arhitectura s-au pus pe treabă și au lucrat cot la cot.
Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in Viena: CLICK AICI!
Paris - Franta
Dacă te aștepți să-ți povestim despre cât e de imperios necesar să urci în Turnul Eiffel măcar o dată în viață sau alte bazaconii, te vom dezamăgi. Înclinăm a-ți sugera mai repede să zbori cu balonul deasupra Parisului, la numai câteva sute de metri față de Turnul Eiffel și la prețul de 12 €. Vizitează-i apoi măcar unul din parcuri (că doar mijește primăvara sub ochii tăi) și fă-o după cum urmează: în Parcul Monceau (dacă ai chef s-o arzi chic), în Campo de Marte (dacă nu vrei să te confunzi cu localnicii, ci să fie clar de la o poștă că ești turist), în Jardines des Tuileries (dacă vrei să respiri aer sportiv), în Jardin des Plantes (ca un poet boem) sau în Jardin du Luxembourg (mergând prețios, teatral, ca și cum ai moștenit la naștere o avere uriașă).
Ia cel puțin un mic dejun într-o cafenea-bibliotecă și fă-o musai într-una de la malul Canalului Saint Martin. Îi vei mirosi șarmul și cu ochii închiși și greu îți vei putea lua ochii de la grupurile șugubețe de tineri parizieni care vorbesc vrute și nevrute, în jurul unei sticle de ceva, în bătaia apusului.
Te-ar putea interesa si: