Verona, vechiul oras din regiunea Veneto, Italia, situat la poalele muntelui San Pietro, pe malul raului Adige si aproape de Lacul Garda este orasul italian cu cel mai mare numar anual de turisti. Avand o populatie de aproape 270.000 de locuitori, Verona a fost declarata patrimoniu cultural UNESCO.
Renumit centru cultural din Italia, Verona a fost locuit de celti pana in anul 90 i.H. cand intra sub stapanirea Imperiului Roman care si-a pus definitiv amprenta asupra orasului.
Vrei să călătorești ieftin? Caută bilete de avion, pachete turistice si cazare pe Veltravel, Booking.com.
Atractii si obiective turistice in Verona
Expozitiile de arta din Verona ne povestesc istoria orasului si sunt reflectate in piesele de arta sub forma de picturi, sculpturi si alte piese ornamentale, lucrate cu maiestrie de artistii vremii. Turistii pot admira la expozitiile de arta aceste piese artistice pline de culoare din trecutul Italiei. Verona este al doilea oras artistic, dupa Venetia, din acest motiv multe activitati cultural-artistice fac din Verona o destinatie culturala de top pe harta Europei.
Atractiile naturale recunoscute in toata Europa sunt alte obiective de top din orasul lui Romeo si al Julietei.
Amfiteatrul roman sau Arena seamana cu Colosseumul de la Roma doar ca este putin mai mic. Amfiteatrul a fost construit in secolul I iHr pentru luptele de gladiatori. Acesta se afla pe locul trei din lume dupa Colosseum si El Jem din Tunisia.
Lacul Garda este una dintre frumusetile care strabat acest oras incarcat de romantism.
Piazza delle Erbe este principala piata a Veronei, construita deasupra vechiului forum roman. De jur imprejur sunt cladiri medievale si pana in ziua de azi centrul este folosit ca o piata in aer liber.
Turnul Dei Lamberti (Torre dei Lamberti) este un turn care ofera o vedere panoramica asupra Veronei. Torre dei Lamberti a fost construit pentru a putea fi supravegheate împrejurimile şi a anunţa eventuale incendiile sau atacuri ale veneţienilor. Datând din sec. XII, turnul a fost reparat după ce în sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar în sec. XVIII i-a fost adăugat ceasul din vârf. Este cel mai înalt turn din Verona, avand o inaltime de 84 m.

Torre dei Lamberti – Verona
Casa Julietei – Toti turistii care ajung la Verona vor sa vada presupusa casa a celei mai faimoase fiice a orasului. Daca vrei sa ai noroc in dragoste, trebuie sa contribui la stralucirea sanului statuii Julietei din curte si musai sa urci in balconul pe care se catara Romeo.
Domo de Santa Maria dateaza din anul 1187 si este o podoaba arhitecturala construita in stil gotic.
Biserica Santa Anastasia, construită în stil gotic, este cea mai mare biserică şi una dintre cele mai vechi din Verona. Cele două vasele cu aghiazmă de la intrarea în biserică sunt sprijinite pe spatele a doi cocoşaţi, unul dintre ei atribuit fiului lui Paolo Veronese, Gabriele Caliari.
Basilica San Lorenzo
Basilica San Zeno Maggiore, situata la cativa pasi de centru, este cea mai frumoasa biserica din Verona, putand fi recunoscuta foarte usor dupa usa mare de bronz. Biserica San Zeno Maggiore este faimoasă prin arhitectura sa, dar şi datorită faptului că aici s-au căsătorit Romeo şi Julieta. Găzduieşte osemintele patronului spiritual al Veronei, San Zeno.
Mormintele Scaligerilor (familia care a guvernat timp de multe secole orasul Verona) unt niste constructii impresionante, in stil baroc, decorate in elemente vegetale.
Castelvechhio construit în sec. XIV, cu un sistem de fortificaţii şi turnuri bine conservate, legat printr-un pod de oraş care trece peste râul Adige si Museo di Castelvecchio, ce cuprinde 29 de camere cu exponate (sculpturi, fresce, picturi, arme) din antichitate până la anul 700 d.Cr. Castelul, construit de familia Scala asigura apararea familiei conducătoare de eventuale revolte sau de atacurile veneţiene. În sec. XX o parte a castelului, sub îndrumarea lui Carlo Scarpa, a fost transformata în muzeu, care găzduieşte opere de artă aparţinând lui Bellini, Tiepolo sau Veronese.
Muzeul de Istorie Naturala adaposteste cele mai valoroase colectii de fosile si piese arheologice din Europa.
Palatul Barbieri si Piata
Palatul Maffei, deasupra sa fiind sculptati 6 zei greci, iar in fata leul veronez, emblema orasului.
Porta dei Borsari
Porta dei Leoni
Statuia lui Dante
Teatrul Roman
Cel mai bun sezon pentru a vizita Verona este din primavara pana in toamna, deoarece vei avea parte de o vreme frumoasa. In mijlocul verii, orasul este parasit in masa de locuitori, care pleaca in vacanta, pe strazile vechii urbe ramanand doar turistii. Iarna poate fi destul de frig si sa bata un vant rece dinspre Alpi.
Cazare in Verona
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Verona – Italia:
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Restaurante in Verona
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Cum ajung in Verona?
» cu avionul: Compania low-cost WizzAir opereaza zboruri directe din Bucuresti. Preturile biletelor de avion catre Verona incep de la 31€, recomandarea noastra fiind sa va faceti rezervarile din timp, pentru ca pe masura ce se apropie data zborului preturile cresc.
REZERVA ACUM: Bilete de avion ieftine catre Verona!
Preturi de la 31 euro: CLICK AICI!
» cu masina personala: Traseul auto Bucuresti – Verona pe care noi il recomandam este: Bucuresti – Timisoara – Szeged – Budapesta – Maribor – Padova – Verona. Distanta dintre Bucuresti si Verona este de aproximativ 1.600 km si se parcurge in aproximativ 17 ore.
Un alt traseu auto catre Verona este prin Serbia: Bucuresti – Pitesti – Craiova – Dr. Tr. Severin – Portile de Fier I – Belgrad – Brod – Zagreb – Trieste – Venetia – Padova – Verona.
» cu trenul: Pentru cei ingroziti de zborul cu avionul, există posibilitatea (foarte scumpa) de a merge cu trenul. Vei face minimum 28 de ore din Bucuresti-Nord pana la Verona Porta Nouva si ajungi dupa minimum doua schimbari de tren (Viena West si Salzburg hbf). Un bilet cu trenul este mai scump decat cu avionul, daca insa iei un Inter Rail si vrei sa vizitezi mai multe destinatii, poate fi o optiune buna.
» cu autobuzul: Conform autogari.ro, mai multe companii opereaza autobuze spre Verona, drumul durand intre 26 si 28 de ore. Pretul unui bilet dus este de 160€.
Cazare recomandata in Verona
Te-ar putea interesa si: