Un hotel pentru o vacanta all inclusive constituie o alegere inspirata pentru concediu atunci cand vrei sa te bucuri de cat mai multe servicii, avand un foarte bun control asupra bugetului. In alegerea unui resort hotelier all inclusive, insa, este important sa tii cont de cativa factori esentiali pentru reusita vacantei tale.
Iata cateva detalii pe care nu este bine sa le ignori:
1. Amplasarea
Hotelurile all inclusive sunt resorturi complexe, de mari dimensiuni, aflate, in general, in afara oraselor sau statiunilor, pe malul marii. De exemplu, Amara Dolce Vita, un resort de lux din Turcia, se afla intr-o padure de pini, la o distanta de 20 de minute de centrul Tekirovei si 18 km de Kemer. Complexul hotelier se afla pe coasta, intins pe o suprafata de 163.000 metri patrati.
Daca optezi pentru un astfel de hotel, vei avea la indemana toate facilitatile acestuia, insa va trebui sa faci un drum ceva mai lung pana in primul oras.
Incearca sa optezi pentru un resort hotelier all inclusive aflat intr-o statiune sau in apropierea unui oras turistic si unde exista mijloace de transport in comun. Altfel, oricat de mare este complexul hotelier, ai putea avea senzatia de izolare.
2. Numarul de stele
Exista diferente intre hotelurile all inclusive de 5 stele in functie de destinatie si servicii. Un hotel de 5 stele standard va avea preturi mai accesibile comparativ cu un hotel 5 stele de lux.
3. Tara
Calitatea si serviciile pot sa difere si in functie de tara. De exemplu, Turcia este apreciata pentru hotelurile de 5 stele dedicate familiilor (Crystal Family Resort & Spa), in timp ce Dubaiul este recunoscut pentru lux, opulenta, dar si pentru preturile sale (Movenpick IBN Battuta Gate Hotel).
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
Toggle content goes here, click edit button to change this text.
4. Anul constructiei
Cand alegi un hotel all inclusive, intereseaza-te care este anul constructiei si daca exista renovari. Exista complexe hoteliere vechi, care se pot dovedi o mare dezamagire odata ce ajungi acolo. Pentru a evita riscurile, documenteaza-te inainte sa iei decizia. Poti gasi imagini recente pe bloguri, forumuri, in articole de turism, in filmulete etc.
5. All inclusive, ultra all inclusive
Daca vrei sa-ti petreci concediul intr-un resort hotelier, trebuie sa stii ca termeni precum “all inclusive”, “ultra all inclusive”, “ultimate all inclusive”, “all inclusive premium”, “high class all inclusive” sunt extrem de relativi.
In primul rand, nu exista doua hoteluri all inclusive identice. Din cauza competitiei, fiecare resort hotelier incearca sa ofere servicii personalizate si facilitati unice, astfel incat sa se departajeze de restul.
In al doilea rand, unii termeni sunt folositi mai mult artificial, in scop de marketing. De exemplu, un resort precum Club Astoria Belek apare in oferta ca “high class all inclusive”, serviciile fiind de ultra all inclusive. Un alt hotel, Siam Elegance Hotels&Spa isi personalizeaza oferta cu termenul de “elegance all inclusive si oferta pachete de vacanta ultra all inclusive.
In cazul in care te intereseaza un anumit serviciu, cum ar fi minibarul gratuit in camera de hotel, este important sa verifici informatiile pe site-ul oficial la complexului sau la operatorul turistic.
Gandeste-te ca in cazul in care optezi pentru all inclusive, trebuie sa fii de 5 ori pe zi in interiorul resortului pentru a nu rata mesele, gustarile si bauturile care intra in pachetul de vacanta. Daca vrei sa faci excursii sau sa vezi si alte locuri din acea destinatie, o oferta all inclusive nu este o alegere potrivita.
Servicii si facilitati pentru copii
Un resort hotelier are numeroase avantaje in ceea ce priveste copiii. In primul rand, poti opta pentru camere de hotel de tip family room sau junior room, amenajate special pentru familii.
Acestea pot fi dotate cu incalzitor pentru biberon, televizor cu diverse canale de desene animate, DVD player, paturi pentru copii etc. Apoi, exista in unele restaurante meniuri pentru copii. Hotelurile all inclusive dispun de piscine pentru copii, miniclub, locuri de joaca, animatori, bone, amfiteatre pentru spectacole etc. In timp ce miniclubul este gratuit, pentru babysitting se plateste separat.
Servicii si facilitati pentru adulti
Intr-un resort hotelier all inclusive poti fi intampinat cu un cocktail de fructe si un prosop rece in destinatiile toride. Va trebui, insa, sa dai bacsisuri bellboy-ului, menajerei, personalului care iti aduce prosoape curate pe plaja.
Intr-un astfel de complex hotelier te poti distra gratuit in fiecare seara la un spectacol sau in discoteca. Exista, uneori, petreceri cu tematica unde tinuta este impusa si accesul, contra cost.
Poti folosi gratuit piscinele, sala de fitness si poti intra gratuit in spa-ul hotelului, insa serviciile oferite, cum sunt masajele si tratamentele se platesc separat.
Te-ar putea interesa si: