Ce si unde mancam inCorfu?
In Corfu exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki, la taverne unde se servesc doar preparate din peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii.
De obicei, restaurantele si tavernele din centru sau cu vedere spre mare au preturi foarte mari, asa ca nu ar strica sa verificati meniul si preturile afisate la intrare.
Ce mancam in insula Corfu?
Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (salata taraneasca cu rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata(salata de vinete), tzatziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).
Cauti cazare ieftina in Corfu?
Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Corfu: CLICK AICI!
Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.
Foarte popular este gyros (saorma greceasca) si souvlaki (frigarui grecesti), preparate pe care le veti gasi in toate statiunile din Corfu.
Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.
Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli(iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.
Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita „elixirul vietii”, „nectarul zeilor” sau „taria binecuvantata”. Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune (Mythos si Alfa), iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita. In Corfu se produc vinuri, in principal, din struguri Skopelitiko si Kakotrigis. Cele mai multe taverne au propriul lor vin al casei, servit in carafe sau in ulcioare, acesta fiind, de cele mai multe ori, o alegere buna pentru clienti.
Bucataria locala din Corfu este puternic legata de istoria insulei. O cina in Corfu poate insemna preparate din carne de vita sau peste, puternic aromate, insotite de vinuri locale. Cele mai cunoscute mancaruri ale insulei sunt: sofrito (vitel prajit), bourtheto (tocana piperata de peste), Bianco (tocana de peste cu usturoi), pastitsatha (paste cu carne de vita) si, desigur, pastitsio venetsianiko (un amestec bogat din carnuri, branzeturi si un sos bechamel, stratificat cu paste).
Restaurante si taverne in insula Corfu
Zonele turistice ale insulei Corfu sunt ticsite cu restaurante si taverne, în meniul carora se afla atât preparate locale cât si preparate din bucataria internationala. Fiecare restaurant se remara printr-o particularitate, iar proprietarii încearca sa-si multumeasca clientela oferind mâncaruri si bauturi care sa se plieze pe gustul oricarui turist.
Daca esti unul dintre turistii care vor sa simta gustul traditional grecesc al mâncarurilor si al bauturilor locale, ti-am pregatit câteva restaurante si taverne cu meniuri grecesti, marea majoritate aflate în inima insulei – Corfu Town.
Restaurante si taverne in Corfu Town (Kerkyra)
Un paradis al gurmanzilor, capitala insulei Corfu – Kerkyra are taverne si restaurante care pot darui experiente culinare memorabile chiar si celor mai pretentioase gusturi.
Iata care sunt cele mai bune restaurante si taverne din Corfu unde merita sa servesti masa:
Taverna Nikolas se afla in Agni Bay si este renumita in presa britanica. Este taverna aleasa de BBC pentru filmarea seriei „Fasten your seatbelt” cu Toyah Willcott si inclusa intr-un program gastronomic grecesc. In fiecare zi de marti, taverna organizeaza o „seara greceasca”, cand sunt serviti miei prajiti, asezonati cu lamaie si ierburi mediteraneene. Mancarea din carne de porc si pui este preparata cu un sos special din condimente locale, apoi servita cu cartofi si oregano. De asemenea, te poti bucura de „meze”, vinuri locale, prajituri de casa si salate grecesti, in acorduri muzicale grecesti si dansuri traditionale.
Restaurant Rex este o afacere de familie, preluata din tata in fiu, care a servit primul preparat in 1945. Mancarurile sunt gatite dupa retete traditionale originale, considerate mostenire de familie.
Localul se afla pe strada principala din Corfu Town, este amenajat cu picturi care ilustreaza insula si se axeaza pe preparate din peste si fructe de mare, dar si pe mancaruri traditionale din vita sau paste, precum sofrito, pastitsatha si pastitsio venetsianiko.
Situat in mijlocul peisajului magnific al unei cetati venetiene construite in secolul al VI-lea, restaurantul Old Fortress ofera nu numai mancaruri traditionale grecesti, dar si preparate culinare din bucataria corfiota, care este exclusiva pe aceasta insula. Cu optiunea de a manca pe veranda, oaspetii pot lua masa in opulenta splendidei Cetati Vechi in timp ce pot admira privelistea uimitoare oferita de Marea Ionica si de Garitsa Bay. A lua masa la restaurantul Old Fortress este o modalitate foarte buna de a te bucura de patrimoniul cultural din Corfu, gustand din delicatesele locale oferite, in acelasi timp.
La restaurantul Maistro vei gasi, in mod sigur, cele mai bune astfel de preparate din peste si fructe de mare. Maistro profita la maxim de pozitia sa la malul marii pentru a crea o simetrie intre atmosfera si experienta gastronomica, preparatul preferat al consumatorilor ce vin in acest restaurant fiind, de departe, pastele cu fructe de mare. In afara de peste, la Maistro vei putea manca si alte specialitati de casa, care includ gastra, mielul kleftiko si pastitsada, toate acestea mergand mana in mana cu varietatile de vinuri grecesti oferite.
Clasat pe locul 13 in clasamentul celor mai uimitoare 50 restaurante si baruri selectate din toata lumea de catre CNN International, restaurantul Cavalieri Hotel Roof Garden este unul dintre cele mai apreciate si exclusiviste localuri din Corfu. Restaurantul se afla intr-o cladire magnifica, ridicata in secolul al XVII-lea, cu vedere la mare, aici putand servi cele mai bune preparate din bucataria internationala si locala intr-o atmosfera feerica.
Venetian Well – se afla în piata Kremasti din Corfu Town, lânga portul vechi, si ofera o varietate de preparate culinare. Meniul se schimba destul de des, însa gasesti mâncaruri din peste, fructe de mare, legume, dar si mâncaruri internaÅ£ionale. Ambientul este placut si destul de relaxant.
Administrat de familia italiana Botrini, restaurantul Etrusco este locul ideal in care sa mananci preparate culinare italiene si grecesti. Localul a primit premiul pentru cel mai bun restaurant din Grecia in anul 2013, premiul pentru cele mai bune preparate din bucataria greceasca in anul 2013 si doua premii Golden Chef’s Hat. O mare parte din materia prima a restaurantului provine din gradina situata chiar in spatele lui, dar sursa de inspiratie pentru felurile de mancare vine de peste tot din zona mediterana. Luarea mesei in curtea antica a restaurantului completeaza experienta gustarii felurilor de mancare mediterane rafinate.
Deschisa din 1936 si inca detinuta si administrata de aceeasi familie, Taverna Tripa reprezinta un gust al insulei Corfu in mai multe moduri. Meniul cu un pret fix ofera o gama variata de preparate gustoase, printre care se numara miel prajit suculent, vita la cuptor in pergament si o suma fara sfarsit de vinuri de casa savuroase. Curtea deschisa gazduieste adesea dansatori locali care desfasoara dansuri traditionale grecesti, dansuri la care sunt invitati sa ia parte atat patronii cat si clientii.
Taverna Tripas se afla in satul pitoresc Kinopiastes, la 7 km sud-vest de Corfu Town si a fost deschisa in 1936. Tripas este una dintre cele mai cunoscute taverne, apreciata pentru savoarea mancarii, ce urmeaza cu strictete retetele traditionale ale bunicii. Printre celebritatile care au trecut pragul tavernei se numara presedintele grec Constantin Karamanlis, presedintele francez Francois Mitterrand, actrita Jane Fonda si Aristotel Onassis. Motiv pentru care, preturile ar putea fi ceva mai piperate fata de ale altor taverne autentic grecesti. Multe mancaruri au ca ingrediente de baza legume si fructe de sezon, asezonate cu miel prajit sau carne de vita la cuptor. Deserturile sunt exotice, vinul este local, de-al casei, iar seara ai program cu muzica live si dansuri traditionale grecesti.
Golden Barel se afla in regiunea Barbati, chiar pe plaja aflata la poalele Muntelui Pantokrator, si este una dintre cele mai vechi taverne ale insulei. Mancarea servita aici este tipic greceasca, iar amenajarea localului te duce cu gandul la vechea arhitectura a insulei. Printre mancarurile renumite servite aici se numara sofrito, bourtheto, bianco, musaka si diferite specii de pesti, la gratar. In timpul mesei, asculti muzica locala si admiri unele dintre cele mai frumoase peisaje grecesti.
Boukari restaurant este o taverna de top, situata la aproximativ 6 km de plaja Boukari. Localul se axeaza pe fructe de mare si o larga varietate de preparate din peste, dar si pe multe preparate internationale precum porc la gratar, tocane sau ciorbe. Printre specialitatile casei, pe care trebuie sa le incerci, se numara mancarurile din homari si creveti. Bucatarul adora sa puna accent pe savoarea acestora, evitand condimentele si aromele puternice care ar putea acoperi gustul carnii.
Eagle este situat în centrul orasului Corfu, în piata Liston. Are o atmosfera relaxanta si preturi rezonabile. Este restaurantul în care gasesti doar mâncaruri grecesti, începând cu cele particulare din Corfu si terminând cu cele din întrega bucatarie greaca, toate gatite într-un stil aparte, traditional.
Dimarchio Restaurant se afla în Corfu Town si prezinta o combinatie interesanta de gusturi internationale si traditionale, bucataria fiind un amestec mediteranean cu influente gastronomice venetiene. Toate ingredientele provin de la agricultori locali, restaurantul asigurând astfel calitatea si prospeÅ£imea fiecarui preparat.
Chrisi Restaurant se afla in capitala, Corfu Town, si este renumit pentru gustul traditionalelor pastitsada si sofrito. Bucatarul este chiar proprietarul localului si obisnuieste sa gateasca doar mancaruri tipic grecesti, ale caror retete dateaza din 1920, perioada in care a fost infiintat si restaurantul.
Recomandarile noastre sunt: Great Shakes (mancare indiana), Klimataria (taverne cu meniu cu peste si fructe de mare), Sebastian (mancare traditionala greceasca), Vitamins (statiunea Nissaki, mancare locala delicioasa), Armourada (organizeaza seri grecesti), Asteria si Boukari (fructe de mare).
Restaurante si taverne in Paleokastritsa
Tvaerna Poseidon – se afla pe plaja Agia Triada, din Palaiokastritsa. Serveste aproape toate felurile de mâncare din bucataria traditionala locala si ofera o mare varietate de vinuri, la preÅ£uri foarte bune. În plus, pozitia îi ofera o priveliste unica asupra marii, fiind localul perfect pentru un mic dejun sau o cina romantica la asfintit.