Biserica Neagra din Brasov este cel mai impozant monument creat de catre sasii ardeleni. Constructia Bisericii Negre a fost inceputa in stil gotic sub prim-preotul Thomas Sander in anul 1383 pe locul unei biserici din prima jumatate a secolului al XIII-lea.
Numele original al bisericii, cunoscuta in zilele noastre ca si Biserica Neagra este de fapt Biserica Sfanta Maria. Aceasta denumire se datoreaza incendiului din 1689, cand aceasta a fost partial distrusa in urma unui incendiu. Reconstructia bisericii a durat aproape 100 de ani.
Statuia copilului de pe una dintre laturile bisericii, care da impresia ca se apleaca peste cornisa cladirii, ramane si in zilele noastre un mister. Legenda spune ca in vremea ridicarii bisericii, mesterul constructor care trebuia sa coordoneze lucrarile a angajat un ucenic. Pe cand lucrarea se apropia de final, mesterul constructor a observat priceperea ucenicului sau iar din gelozie, i-a cerut acestuia sa masoare daca peretele bisericii este drept, cu ajutorul atei cu plumb, dar in momentul in care s-a aplecat, mesterul l-a impins peste cornisa.
Cauti Cazare ieftina in Brasov?
Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Brasov utilizati formularul de cautare de mai jos:
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Legenda mai spune ca statuia copilului a fost ridicata la final, exact pe aceeasi coloana, reprezentand copilul cum masoara inclinatia peretelui, de catre acelasi mester constructor, cuprins de remuscari.
Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din Romania datand din secolele XIV-XV, dar ce povesti mai ascunde zidurile ei?

Biserica Neagra – Brasov
De curand au fost descoperite peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, doua placi funerare de la inceputul secolului al XVIII-lea, obiecte valoroase din punct de vedere istoric, printre care mai multe podoabe si bucati de vase.
Te-ar putea interesa si: