Statiunea Balcic este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta bulgaresti la Marea Neagra, datorita apropierii de Romania (70 de km de Mangalia), dar mai ales datorita Palatului Reginei Maria – atractia principala a statiunii
Statiunea Balcic se afla la aproximativ 70 de km de Mangalia si la 31 km de Varna, fiind cautata pe perioada sezonului estival de numerosi turisti care aleg sa-si petreaca vacanta in Bulgaria.
Balcic este o statiune care sa iti ofere plaje intinse ca in Albena, resorturi bune ca in Nisipurile de Aur sau viata de noapte ca in Sunny Beach. Mic, linistit, cochet si plin de turisti romani are insa un farmec aparte. Gasesti restaurante bune pe faleza si locuri deosebite unde sa te relaxezi.
Cauti cazare ieftina in Balcic? Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Balcic: CLICK AICI!
Orasul Balcic a cunoscut de-a lungul vremii perioade de dezvoltare, fiind in timpul dominatiei elene un important centru comercial si port important la Marea Neagra, mai tarziu, a devenit una dintre cele mai dezvoltate piete de cereale. In anul 1913, dupa terminarea Razboiului Crimeii, Balcic-ul a fost anexat Romaniei, pana in anul 1940, cand a revenit din nou Bulgariei. Aceasta perioada de numai 27 de ani a adus orasului faima de mai tarziu, prin atasamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, atasament aratat prin construirea unui palat de vara de o frumusete si eleganta impresionanta.
Plaja in Balcic
Plaja din Balcic este e plaja micuta, destul de ingusta, mai degraba stancoasa, de alfel principalele atractii turistice ale statiunii fiind Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica. Chiar daca nu ai parte de agitatia si distractiile din celelalte statiuni din Bulgaria (Sunny Beach sau Nisipurile de Aur), Balcic un farmec aparte.
Ca sa ai acces la aceasta plaja trebuie sa platesti macar un sezlong si umbrele de soare, care este 5 leva, adica vreo 2.5€. Mai sunt cateva plaje micute situate langa Castelul Reginei Maria, insa unele dintre ele au acces limitat.
Atractii si obiective turistice in Balcic
Castelul Reginei Maria a Romaniei si resedinta sa de vara, este renumit mai ales datorita gradinii impresionante de 35 ha – a doua de gen, ca frumusete si numar de specii de plante din Europa: peste 3000.

Castelul Reginei Maria – Balcic
Castelul Reginei Maria din Balcic a fost construit intre anii 1924 – 1931, perioada in care regiunea apartinea Romaniei. Parcul castelului Parcul a fost realizat dupa modelul labirintului din Creta, piatra ce a fost folosita la construirea Bisericii fiind adusa din Creta.
Gradina botanica din Balcic este a doua atractie ca importanta dupa Castelul Reginei Maria. Aceasta este situata in centrul orasului, in imediata vecinatate a marii si la o distanta relativ mica fata de majoritatea hotelurilor din statiune. Gradina apartine castelului Reginei Maria, fiind construita si amenajata imediat dupa terminarea castelului, de elvetianul Jules Janine, gradinarul-sef al imparatului rus Nickolai al II-lea. Amenajata pe aproximativ 16 ha, gradina este dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare reprezentand una pentru fiecare dintre copiii reginei. Mai mult de 3000 de specii de plante sunt cultivate in gradina ce fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate incredibila de soiuri si forme.

Gradina Botanica Balcic
In gradina puteti vedea cateva plante exotice, cum ar fi: copacul de hartie, ginkgo biloba , metasequoia, crin de nisip, trandafiri si multe alte specii aflate pe cale de disparitie. Una dintre cele mai mari atractii este colectia de cactusi de mari dimensiuni, specii cultivate intr-o zona cu intindere mare si cu deschidere catre soare. Alte atractii ale gradinii sunt: gradina noua, gradina printesei, gradina printului, gradina Karanfil, gradina cu pietre, gradina lui Allah, gradina primaverii, gradina magnoliilor, gradina divina, fantana de argint si diferitele vile care se afla pe teritoriul gradinii.
Muzeul de Istorie din Balcic Muzeul de Istorie din Balchik a fost fondat in 1907, cu ocazia primelor sapaturi arheologice ale lui Karel Shkorpil. El studia in orasul Balchik mormantul unui preot si doctor roman inainte de Hristos. Numeroasele descoperiri in acel mormant includ vase din bronz, ceramica si sticla, instrumente chirurgicale si accesorii care pot fi admirate astazi in muzeu. In vara anului 1937 muzeul de istorie din Balcic isi intampina primii vizitatori, cele mai multe dintre valorile muzeului find artefacte. Un punct de cotitura al Muzeului de istorie din Balchik, a fost in 1940, atunci cand doar cu cateva luni inainte de eliberarea zonei de catre Romania, exponate si picturi din expozitie au fost incarcate pe nava „Oituz” si luate in Romania. In prezent, muzeul prezinta cronologic istoria Balcicului de la aparitia sa in secolul al VI-lea inainte de Hristos pana in 1940.
Portul din Balcic este plin de yachturi elegante si este printre primele trei porturi ca marime ale Bulgariei la Marea Neagra.
Biserica Sf. Nikola
Moscheea Turgud Reis din Balcic a fost construita in secolul 19, in apropiere de port. Moscheea este relativ mica si nu se distinge prin arhitectura deosebita. Potrivit legendei templului musulman, se crede ca mormantul capitanului Turgud se afla in curtea moscheei.
Cap Kaliakra este un promotoriu aflat in apropierea statiunii Balcic, ce se intinde pe o lungime de 2 km in Marea Neagra si are in jur de 60 de metri inaltime. Inaccesibilitatea locului a facut inca din antichitate din Kaliakra o mare fortareata, fiind a doua cetate ca importanta dupa Tomis.
Delfinariul din Varna, una dintre cele mai populare atractii turistice de pe litoralul bulgaresc, prezinta spectacole de 45 de minute de divertisment si surprize din lumea delfinilor, cu acrobatii, jonglerii, dansuri si jocuri interactive.
Cazare in Balcic
Unitatile de cazare in Balcic sunt foarte ieftine daca nu te intereseaza neaparat luxul si serviciile de 5*. O camera de doua persoane intr-un hotel de 3* (cu piscina si aer conditionat) costa sub 25€/noapte. Cea mai buna sursa este Booking.com, cel mi bun site de comparare preturi de cazare, fiind recomandat sa cautati si sa rezervati din timp camerele pentru a beneficia de oferte, reduceri si promotii.
Cele mai populare hoteluri din Balcic sunt: Marina City Hotel, Hotel Balcik si Hotel Elit Palace & SPA. Turistii pot rezerva camere chiar la palat si exista si bungalouri langa tarm in Tihiya Kut Resort (Coltul Linistit). Exista oferte de cazare in Balcik si de la particulari iar preturile difera de la caz la caz in functie de distanta pana la plaja si de dotari.
Pentru a gasi cazare in Balcik la hoteluri de toate categoriile puteti folosi formularul de mai jos. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati datele calatoriei dumneavoastra si motorul nostru de cautare va afisa cele mai bune oferte de cazare in Balcik si puteti rezerva hotelul preferat la cel mai bun pret garantat.
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Restaurante in Balcic
Multe restaurante din Balcic au meniuri traduse in limba romana, iar unii chelneri stiu cateva cuvinte romanesti, asa ca va fi usor sa comunicatii cu ei. Iata cateva restaurante in Balcic pe care vi le recomandam:
Restaurant Ariciul se gaseste la inceputul stradutei care duce spre intrarea in Gradina Botanica, unde mancarea este foarte buna, servirea prompta, portii foarte mari si preturile decente.
Restaurant Veroni situat pe Ulitsa Dunav 3, ofera preparate diverse la preturi foarte convenabile.
Restaurant Doi Cocosi, amplasat pe malul marii, cu preparate delicioase si servire ireprosabila.
Cum ajung in Balcic?
» cu masina personala: Bucuresti – autostrata A2 – Constanta – Mangalia – Vama Veche – Dobrich – Balcic. Traseul auto Bucuresti – Balcic are aproximativ 308 km si se parcurge in 5 ore cu autoturismul.
» cu autocarul: exista curse regulate Mangalia – Balcic (aproximativ 70 de km).
Balcic nu este o statiune in care sa iti faci concediul si nici pentru pasionatii de viata de noapte, pentru ca efectiv nu ai ce sa faci acolo, insa este o destinatie ideala pentru weekend.
Cazare recomandata in Balcic
Te-ar putea interesa si:
Va putem promova site-ul dvs pe https://invacante.ro prin link-uri, bannere si articole de promovare
e-mail de contact: office@invacante.ro