Republica Moldova dispune de un bogat patrimoniu cultural: in total, au fost identificate 140 de monumente care pot fi incluse in circuitul turistic, de la vestigiile fortificatiilor medievale, diverse complexe arheologice (in primul rand, Orheiul Vechi) la manastirile rupestre, conacele boieresti si casele taranesti.
Vinurile si bucataria moldoveneasca au o lunga si frumoasa traditie in lume. Multi turisti vin aici doar pentru a incerca celebrele vinuri din zona sau bucataria cu specific moldovenesc. Pentru cei pasionati de cultura si istoria locurilor, Chisinaul are numeroase muzee in care pot admira reconstituiri ale trecutului Moldovei.
Vecinii nostrii se mandresc cu tara lor, mai jos va vom prezenta cateva atractii pe care merita sa le vizitati in Republica Moldova.
Manastiri si biserici in Republica Moldova
Manastirea Tipova, o manastire rupestra de calugari, situata in satul cu acelasi nume, pe malul drept al Nistrului. Este cea mai mare manastire rupestra din Europa si legenda spune ca Orfeu, poetul din mitologia greaca, si-ar fi petrecut ultimii ani din viata aici si asta datorita mormantului descoperit in zona. De asemenea, se spune ca Stefan cel Mare s-a cununat in aceasta manastire cu sotia sa.
Manastirea Hancu, manastire de calugarite fondata de boierul Mihalcea Hancu in anul 1678, aceasta se afla in raionul Nisporeni. Tot manastiri de calugarite sunt si manastirile Rudi si Japca din judetul Soroca, aceasta din urma fiind una dintre cele mai prospere manastiri din Republica Moldova.
Manastirea Saharna din raionul Rezina este printre cele mai vechi asezaminte monahale ale Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, aceasta cuprinde o manastire rupestra si alta terestra.
Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitatea Causeni merita vazuta deoarece o parte a acesteia se afla sub nivelul solului
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
» oferte si reduceri de la peste 850.000 unitati de cazare
» rezervi acum si platesti mai tarziu, fara taxe de rezervare
» preturi de cazare mici si posibilitatea de anulare gratuita
» cele mai bune si mai apreciate hoteluri, vile si pensiuni
» hoteluri ieftine si hoteluri de lux, in functie de buget
» ai la dispozitie comentarii si review-uri ale turistilor
Orheiul Vechi si Cetatea Soroca
Orheiul Vechi este un adevarat muzeu in aer liber care cuprinde locasuri de cult, sate pitoresti, pesteri, fortificatii si situri arheologice. Vizitati acest loc in luna august cand are loc festivalul de muzica “Gustar” pentru a descoperi mai multe despre traditiile locale dar si a celor din balcani. Festivalul se desfasoara in ultimul weekend din luna august, optati pentru pensiunile din apropiere pentru cazare.
Cetatea Soroca se afla in orasul Soroca si este o cetate moldoveneasca cladita de domnitorul moldovean Stefan cel Mare. Aceasta a fost construita initial din lemn iar apoi din piatra de catre Petru Rares.

Cetatea Soroca – Republica Moldova
Rezervatii naturale si statiuni balneoclimaterice in Republica Moldova
“Gradina turceasca” este o rezervatie cunoscuta ca fiind una dintre cele mai vechi arii naturale conservate de pe continental European, intinzandu-se de la Nistru si pana la Marea Neagra. Aceasta impresioneaza prin vegetatia sa forestiera si acvatica. In raionul Straseni puteti petrece cateva ore admirand fauna si flora Rezervatiei “Codrii”.
Statiunile balneoclimaterice Nufarul Alb aflata in apropierea orasului Cahul si statiunea Codru situata in imediata apropiere a Manastirii Harjauca ofera conditii de tratament foarte bune. Serviciile oferite de cele doua centre includ bai de namol, sedinte de masaj iar tratamentele cu apa sunt pentru cei care sufera de probleme ale aparatului locomotor si cardiovascular, boli ale ficatului si rinichilor, boli ginecologice sau dermatologice.
Vinarii
Vinariile “Cricova”, “Purcari”, “Romanesti”, “Milestii Mici”, “Chateau Vartely” va pun la dispozitie o multime de sortimente de vinuri dintre cele mai bune. Insotiti de un ghid veti face o plimbare prin beciurile inmiresmate de licoarea bahica. Bineinteles nu plecati de aici fara sa degustati vinul si sa cumparati macar o sticla de “Feteasca” sau “Pinot”.
Chisinau
Nu putem parasi Republica Moldova fara sa vizitam capitala sa. Muzeul National de Arheologie si Istorie, Mueul National de Etnografie si Istorie Naturala, casa-muzeu Puskin si gradina botanica sunt cateva dintre cele mai importante obiective de aici. Manastirea de calugarite Ciuflea si Catedrala “Nasterii Domnului” sunt doua lacasuri de rugaciune pe care merita sa le vizitati in micul oras.
Te-ar putea interesa si;