Plaja Navagio, plaja-vedeta din insula Zakynthos

Plaja Navagio este cea mai frumoasa si mai spectaculoasa plaja din insula Zakynthos, plaja celebrei epave naufragiate in anul 1983 si una dinte cele mai fotografiate plaje din Grecia.Considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje din lume, plaja Navagio este situata in nord-vestul insulei Zakynthos, fiind una dintre imaginile emblematice ale insulei si chiar ale Greciei.

Plaja Navagio este accesibila doar de pe mare, turistii putand ajunge aici fie ambarcatiuni inchiriate, fie cu vasele de croaziera care au curse zilnice si poposesc in golf pentru aproximativ 2 ore in golf. Cele mai multe ambarcatiuni spre plaja Navagio pleaca din porturile din Zante Town, Alykes, Agios Nikolaos sau Porto Vromi.

Pe plaja se poate ajunge doar dinspre mare si deoarece golful in care este situata plaja Navagio este relativ mic, nu pot acosta mai mult de 3 vase de croaziera deodata. iar aglomeratia de turisti galagiosi care-o cotropesc, in special la orele amiezii, umbreste putin farmecul atmosferei. In zilele cu mare agitata, golfuletul este practic inaccesibil.

Plaja Navagio

Plaja Navagio

De jur-imprejurul golfului, stancile din calcar alb formeaza un perete aproape vertical, coborand dramatic pana pe plaja, iar la amiaza apele Marii Ionice capata nuante de azur, creand un peisaj cu adevart idilic ce nu scapa obiectivului aparatului de fotografiat.

Cunoscuta si sub denumirea de Shipwreck Beach – Plaja naufragiului sau Smuggler’s Cove – Golful piratilor, plaja Navagio este scaldata de apele destul de reci ale Marii Ionice, datorate curentilor marini, iar pietricele albe te pot rani la  picioare.

Istoria plajei Navagio din insula Zakynthos

Aerul de mister ce invaluie plaja Navagio te poate duce cu gandul la povesti cu pirati ce cutreiera marile in cautare de comori nepretuite sau doar dornici de aventura. Totusi istoria ei este destul de recenta: in anul 1983, vasul Panagiotis, care transporta tigari si bautura de contrabanda, a fost urmarit de paza de coasta elena si somat sa se predea. Prins intr-o puternica furtuna pe mare, vasul a esuat in golfulet, iar epava lui a ramas captiva pe plaja, in bataia vanturilor si pe jumatate ingropata in nisip.

Plaja Navagio, insula Zakynthos

Plaja Navagio, insula Zakynthos

Cel mai bine sa vizitati plaja Navagio este dimineata devreme, cu o barca inchiriata, fie dupa ora 16 cand arsita soarelui se domoleste si apa marii are o culoare albastru intens, ca de cerneala cerneala si puteti evita aglomeratia de ma amiaza cand aici popesesc vasele de croaziera. Lunile mai si septembrie, cand fluxul de turisti este redus, comparativ cu restul anului, sunt ideale pentru o incursiune la Navagio. In zona nu exista nici o sursa de apa potabila si nici nu aveti posibilitatea de a va cumpara de undeva, de aceea va sfatuim sa va asigurati cu provizii inca de la plecare.

Cum ajung la plaja Navagio?

  • cu masina: se poate ajunge in apropiere de stancile care inconjoara golful in care se afla plaja. Pentru a ajunge pe platforma situata la circa 300 de metri deasupra golfului si a plajei Navagio urmariti indicatoarele catre Anafonitria.
  • cu ambarcatiuni inchiriate sau vase de croaziera ce pot fi luate din porturile din Zante TownAlykesAgios Nikolaos sau Porto Vromi
   

2 Comments

Leave A Response


nine × 5 =

 

Ghiduri turistice


Albania America de Nord America de Sud Asia Austria Bulgaria Cehia Cipru
Croatia Destinatii exotice Egipt Elvetia Finlanda Franta Germania Grecia
Israel Italia Macedonia Malta Muntenegru Olanda Orientul Mijlociu Portugalia
Serbia Slovenia Spania Tunisia Turcia Ungaria
 
Oferte Thassos 2015