• Peloponez, destinatia turistica ideala pentru a descoperi Grecia

  Destinatii turistice in Grecia – Peloponez

  Destinatia turistica ideala pentru a descoperi Grecia, peninsula Peloponez este situata in partea de sud-vest a Greciei, inconjurata de Marea Egee la est si Marea Ionica la Vest.

  Peninsula Peloponez este legata de Grecia continentala prin canalul Corint și se compune din trei regiuni: Attica, Peloponez și Grecia occidentală.

  Destinatii turistice Grecia - Peloponez

  Capitala peninsulei Peloponez este orașul Patras, al treilea oraș ca mărime din Grecia, dupa Atena si Salonic.
  Peloponezul atrage turistii prin peisajele spectaculoase, cu plaje intinse si golfuri minunate, dar si faimoasele ruine ale cetatilor antice grecesti reprezinta atractii turistice ce nu trebuie ratate daca va petreceti vacanta in Peloponez.
  Peninsula Peloponez este dominată de două lanțuri muntoase: Taigetos și Parnon, iar o imagine frumoasă fac plajele frumoase.
  Cele mai cunoscute destinatii turistice din Peloponez sunt statiunile turistice Nafplio, Tolo, Kyllini, dar si siturile arheologice din Corint, Mycene, Olympia

  Destinatii turistice Grecia - Peloponez

  Orasul Kyllini este situat la vest de Peloponez, la 45 km de aeroportul Araxos si 100 km de Patras, 66 km de situl arheologic Olimpia si 295 km de Atena. De asemenea din portul Kyllini se ia fery-boat-ul pentru a ajunge in insula Zakynthos.
  Kyllini este un renumit centru spa si o destinatie de vacanta cu plaje superbe si acces facil la siturile istorice. Aici turistii pot admira intinse culturi de vita de vie, plantatii de maslini si portocali, dar si plaje intinse cu nisip alb, scaldat de apa limpede si albastra a Marii Ionice.
  Peloponezul este o destinație turistică foarte populară si datorita siturilor arheologice importante aflate in zona.

  Olympia - Grecia
  Cele mai renumite situri istorice din Peloponez sunt:
  Mycene, orașul-cetate al civilizației antice grecesti;
  Tegeia, vechi centru religios;
  –  Epidaurus, centru vechi religios și de sănătate
  Olympia, leaganul Jocurilor Olimpice
  Peloponez este destinatia perfecta pentru o vacanta in Grecia, fie ca va doriti sa leneviti pe o plaja curata la Marea Ionica, fie ca doriti sa vizitati obiectivele istorice antice grecesti, ofertele agentiilor de turism pentru aceasta destinatie fiind pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.  Acest articol a fost vizualizat de 1033 persoane.

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.