Statiunea Pefkohori – Halkidiki, un paradis al ecologistilor

Statiunea Pefkohori este o micuta asezare situata in peninsula Halkidiki, din Grecia, in sud-estul bratului Kassandra, intre Hanioti si Paliouri.

Denumirea statiunii Pefkohori vine de la multimea de pini ce inconjoara micul satuc, insa turistii ce vin sa isi petreaca vacanta sau concediul aici sunt atrasi de plaje curate, cu nisip fin si diverse facilitati turistice.

Pefkohori - Halkidiki

Pefkohori – Halkidiki

Asezarea veche pastreaza cladiri in stil neo-clasic, imprejmuite de gradini frumoase, cu lamai, flori de iasonie si trandafiri. In statiune exista mai multe taverne si restaurante încântătoare unde vă puteţi bucura de o masă romantică sub stele, savurand delicioasele preparate culinare ale bucatariei grecesti.

Asezarea geografica a statiunii Pefkohori

Pefkohori este o asezare mica situata in sud-estul peninsulei Kassandra, intre  statiunile Hanioti si Paliouri, la aproximativ 105 km de Salonic. Situata intr-un cadru climatic si natural deosebit, statiunea are un sezon prelungit ce incepe de Paste si se termina la inceputul lunii octombrie.

Conditiile climatice si imprejurimile naturale magnifice, plajele frumoase si ospitalitatea localnicilor au incantat primele grupuri de turisti care au ajuns aici la inceputul anilor ’70. De atunci Pefkohori a ramas in mintea turistilor ca fiind una dintre cele mai placute destinatii de vacanta din Grecia.

Statiunea Pefkohori dispune de numeroase locuri de cazare in hoteluri, garsoniere, apartamente si vile. Turistii au la dispozitieo mare varietate de magazine, pentru toate gusturile, in timp ce tavernele tipic grecesti sau restaurante de lux cu mancarurile gustoase si vinurile locale de exceptie reprezinta o atractie irezistibila pentru turistii din toate colturile lumii.

Plaja Pefkohori - Halkidiki

Plaja Pefkohori – Halkidiki

Viata de noapte in Pefkohori

Viata de noapte este destul de scăzută, statiunea fiind recomandata in primul rand familiilor cu copii sau pentru cei ce isi doresc o vacanta linistita. Deşi există mai multe discoteci şi baruri unde vă puteţi bucura de muzică şi dans, Pefkohori nu este o statiune unde sa te distrezi pana în zori.

   

Comments are closed.

 

Ghiduri turistice


Albania America de Nord America de Sud Asia Austria Bulgaria Cehia Cipru
Croatia Destinatii exotice Egipt Elvetia Finlanda Franta Germania Grecia
Israel Italia Macedonia Malta Muntenegru Olanda Orientul Mijlociu Portugalia
Serbia Slovenia Spania Tunisia Turcia Ungaria
 
Hot Deals