Parga – Grecia, o destinatie de vacanta impreuna cu familia

Parga este o micuta localitate, foarte pitoreasca, situata pe coasta de vest a Greciei la Marea Ionica, in zona Epirus, cu clima blanda, plaje cu nisip fin si apa marii extrem de clara.

Aceasta zona este foarte populara in randul grecilor, iar in timpul sezonului poate deveni foarte aglomerata. Zona Parga cuprinde satele Agia, Anthoussa, Agia Kiriaki si Parga.
Avand in jur de 4000 de locuitori, Parga este cea mai importanta destinatie turistica din Epirus.Zona impresioneza prin linia de coasta spectaculoasa, plajele deosebite si apa de culoare turcoaz.

Parga Grecia Parga   Grecia, o destinatie de vacanta impreuna cu familia

Parga Grecia

Cum ajung in Parga?

In principiu se poate ajunge aici in doua moduri: cu autobuzul sau cu vaporul. Cu autobuzul din Preveza si Igoumenitsa, iar cu vaporul din insula Corfu. Exista un aeroport aproape de Preveza.

Parga este si un port frumos cu multe barci colorate care sunt folosite pentru excursii sau pentru a transporta vizitatorii spre plajele mici si retrase sau catre popularele plaje locale Valtos si Lichnos.

Plaje in Parga

  • Plaja principala este Valtos, situata la circa 2 km de Parga, putandu-se ajunge aici fie cu taxiul de apa, fie pe jos, drumul durand aproximativ 20 de minute. Ai putea vizita Parga de zeci de ori si de fiecare data se va gasi o cale noua de a ajunge la Valtos. Plaja Valtos o plaja larga, ce se intinde pe 3 km, cu apa cristalina si foarte bine organizata. Plaja este dotata cu sezlonguri, umbrele de soare, multe taverne si se pot practica sporturi nautice.
  • Plaja Sarakiniko este situata la 12km vest de Parga, langa satul Agia. Este o plaja bine organizata, cu nisip fin si ape cristaline.

Atractii turistice in Parga

  • Castelul lui Ali Pasa, asezat pe o colina ce separa plajele Valtos si Krioneri.
  • Excursii in Corfu si Paxi/Antipaxi cu vaporasul.

De fiecare data cand veti reveni in Parga veti avea parte de o vacanta minunata!

Acest articol a fost citit de 234 persoane

Leave A Response


− 4 = four

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.