• Obiective turistice in Milano

  Milano este al doilea oras ca marime al Italiei dupa capitala –  Roma, recunoscut drept “capitala modei” si care imbina intr-un mod fericit istoria si bunul gust specific italienilor.

  Spre deosebire de Venetia sau Verona, la Milano poti “gusta” atat din arhitectura renascentista si plina de bun gust, dar si din placerile unui oras modern si plin de viata. Precum majoritatea oraselor italiene, si Milano ofera o multitudine de atractii pe care nu ai voie sa le ratezi odata ajuns aici.

  Domul din Milano 

  Domul este obiectivul turistic cel mai vizitat din Milano, daca nu chiar mai vizitat decat Colloseum-ul de la Roma. Domul din Milano este o catedrala grandioasa, decorata cu circa 3.500 de statui, din care circa două treimi in exterior, unele fiind realizate în anul 1386.

  Domul din Milano
  Domul din Milano

   Piazza del Duomo

  Piazza del Duomo este cea mai mare piata din Milano si centrul sau cultural si social. Aici se afla cateva dintre atractiile majore: Domul, Palatul Regal, statuia regelui Victor Emanuel al II-lea. Sub Piazza del Duomo se afla fundatiile bazilicii Santa Tecla – secolele IV-V si baptiseriul San Giovanni alle Fonti din secolul IV, descoperite in timpul constructiilor la Metropolitana. Piazza del Duomo este locul in care turişti si  localnici se destind la un capuccino intr-una din numeroasele cafenele sau pur si simplu sunt aici pentru ca le place.

  Vola.ro

   Biserica Santa Maria delle Grazie

  Santa Maria delle Grazie este manastire dominicană din Milano, inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ce  adăposteşte capodopera lui Leonardo da Vinci Cina cea de taină. Potrivit normelor de securitate doar 25 de oameni pot admira celebra opera in acelaşi timp, iar asta dupa ce vizitatorii trec prin filtre speciale prin care le sunt îndepărtate urmele de praf si alte elemente care pot provoca daune capodoperei lui Da Vinci

  Teatrul Scala 

  Teatrul Scala este situat in Piazza della Scala din Milano si este considerat a fi cel mai faimos teatru din lume. Scala gazduieste spectacole de opera, balet si concerte de muzica clasica inca din 1778. Iubitorii artei au aici parte de repertoriu deosebit de opere clasice. Un lucru de care trebuie sa tineti seama este faptul ca pentru a urmari un concert la Scala di Milano trebuie sa luaţi bilete cu multe luni mai devreme. Pentru cei fara bilet se pot admira aici exponate de valoare ale marilor compozitori italieni: Rossini, Puccini sau Toscanini.

  Teatrul Scala din Milano
  Teatrul Scala din Milano

   Pinacoteca din Milano (Pinacoteca di Brera)

  Pinacoteca di Brera are o colectie de arta extraordinara ce contine opere de la Caravaggio la Bramante si considerata cea mai frumoasa colectie de arta din Lombardia. Pinacoteca di Brera a fost initial o colectie de tablouri pentru studentii de la Accademia di Belle Arti ce se afla in aceeasi cladire. Tablourile au fost adunate de la biserici si manastiri suprimate de regimul lui Napoleon. Cladirea ce gazduieste colectia, un adevarat palazzo a fost inceputa in anul 1651 de Francesco Maria Richini pentru iezuiti, care doreau pentru a gazdui un colegiu, observatorul astronomic si o gradina botanica. In 1776 o parte a cladirii a fost alocata Academiei de Arte Frumoase.

  Orto Botanico

  Orto Botanico se gaseste in spatele Pinacotecii di Brera fiind un loc foarte frumos, plin de plante aromatice si gradini de legume folosite pentru cercetare. Cei mai vechi arbori ginkgo biloba din Europa se gasesc aici si au fost adusi din China la inceputul anilor 1700. Acestia au peste 30 m inaltime acum si se gasesc intr-un colt al acestei gradini. Biletul de intrare costa 5€, iar pentru copiii sub 18 ani sau adulti peste 65 ani intrarea este gratuita.

   Muzeul Bagatti Valsecchi

  Muzeul Bagatti Valsecchi se afla in palatul cu acelaşi nume, situat in centrul orasului. Muzeul adaposteste colecţi de artă renascentistă şi nu numai, precum tablouri, mobilier şi sculpturi de lemn, arme şi armuri, articole de ceramică şi sticla, artefacte sau tapiserii.

   Castelul Sforzesco sau Palatul Regal

  Palatul Regal sau Palazzo Reale se afla vis-a-vis de partea sudica a Domului si astazi adaposteste expozitii de arta. Palatul Regal a fost construit in 1778 pe locul unui palat ce a apartinut familiilor Visconti si Sforza. Localnicii spun ca acest castel ar fi al doilea punct de atracţie după Domul din Milano.

  Castelul Sforzesco - Milano
  Castelul Sforzesco – Milano

   Arcul Pacii

  Dupa modelul Arcului de Triumf din Paris, cei mai mari arhitecţi italieni ai timpului au început în 1807 sa construiască arcul, care la terminarea lucrarilor a ajuns la  o înalţime de peste 13 metri şi o lăţime de peste 7 metri!

  Parcul Sempione
  Acest articol a fost vizualizat de 910 persoane.

  Articole similare

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.


Lasa un comentariu

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*