Cele mai populare plaje din insula Lefkada

Cunoscuta pentru peisajele incredibile si apele exotice, insula Lefkada are unele dintre cele mai impresionante plaje din Marea Ionica, fiecare dintre ele avand farmecul si caracterul sau distinctiv.

Multe din plaje din insula Lefkada sunt usor accesibile, la altele se ajunge ceva mai greu, dar efortul merita! Coastele de est si de vest ale insulei sunt total contrastante. Coasta de est este calma, adapostita, cu plaje cu pietricele. Fara curenti puternici, apa marii se incalzeste rapid in timpul verii si are o temperatura ideala pana in septembrie. In general este foarte buna pentru copii.

Principalele statiuni si plaje de pe coasta de est sunt Nikiana, Nidri si Desimi.

Plajele de pe coasta de vest a insulei Lefkada sunt spectaculoase, cu ape clare, inconjurate de stanci. Cele mai multe sunt plaje cu nisip si pietricele (la intrarea în mare). Conditiile se pot schimba rapid, de la valuri calme la unele puternice, din acest motiv sunt cautate de iubitorii de sporturi nautice. Coasta de vest a insulei Lefkada ofera unele dintre cele mai frumoase plaje: Porto Katsiki, Egremni Beach, Gialos, Kalamitsi, Kathisma, Mylos şi Pefkoulia.

Plaja Porto Katsiki, cu nisip alb si ape de turcoaz se afla la 40 km sud-vest de orasul Lefkada si este fara indoiala  una dintre cele mai spectaculoase de pe insula, fiind inclusa in top 10 plaje din lume. Este o plaja lunga de nisip, inconjurata de stanci verticale impresionante, accesul facandu-se coborand 80 de trepte in josul stancii. O parcare si un snack bar se gasesc inainte de intrarea pe plaja. Porto Katsiki atrage mii de turisti in fiecare vara si se poate ajunge la ea si cu barca din Vassiliki si Nidri.

Plaja Porto Katsiki insula Lefkada e1405372940736 Cele mai populare plaje din insula Lefkada

Plaja Porto Katsiki, insula Lefkada

Plaja Kathisma este una dintre cele mai frumoase plaje din insula Lefkada si se afla la 14 km est de capitala insulei, in vecinatatea localitatii Agios Nikitas. Plaja Kathisma este lunga, cu nisip alb fin si are o culoare unica a apei, de un turcoaz absolut incredibil. Aceasta este inconjurata in intregime de stanci impresionante, oferind un peisaj dramatic. Pe plaja sunt sezlonguri, umbrele si facilitati pentru sporturi nautice precum si restaurante si baruri.

1 Cele mai populare plaje din insula Lefkada

Plaja Kathisma – insula Lekada

Plaja Egremni este situata la 30 km sud de orasul Lefkada. Inca dinainte de a cobori pe aceasta, peisajul impresionant va va lasa fara respiratie. Egremni nu este una dintre cele mai usor accesibile plaje, avand in vedere faptul ca trebuie sa coborati 250 de trepte pentru a ajunge la ea, dar odata ajunsi la destinatie va veti putea bucura de vastitatea plajei, nisipul alb si apa ca de cristal.

Plaja Agios Ioannis cu nisip auriu, pur si simplu spectaculoasa prin apele de azur ce contrasteaza cu verdele muntilor, se afla la 10 minute de mers cu masina de orasul Lefkada. Plaja se intinde pe o distanta de cativa km si este locatia perfecta pentru sporturi nautice.

Plaja Vassiliki se afla in satul pescaresc cu acelasi nume, inconjurat de un decor natural luxuriant, situat la 37 km sud-vest de orasul Lefkada. Plaja Vassiliki este populara in Europa pentru conditiile perfecte de windsurfing si sporturi nautice. De pe plaja se pot inchiria echipamentele necesare activitatilor nautice. In vecinatatea acesteia se afla o gama variata de spatii de campare, taverne, magazine, cafenele si baruri.

Plaja Agios Nikitas este o plaja intima si frumoasa, cu apa limpede, aflata in vecinatatea satului cu acelasi nume, situat la 12 km nord-vest de orasul Lefkada. Datorita distantei mici dintre Agios Nikitas si unele dintre cele mai cunoscute plaje din Lefkada (Porto Katsiki, Kathisma si Pefkoulia) este frecventata de mii de turisti in fiecare vara.

Plaja Nidri este una dintre cele mai cosmopolite statiuni de pe insula. Plaja din Nidri este frumoasa iar vis-a-vis sunt micile insule Heloni, Scorpio si Madouri. Este de asemenea locul din care se da startul pentru evenimentul anual Ionian Regatta ce are loc in septembrie si este unul dintre cele mai mari evenimente de yachting de pe Mediterana. Pe plaja se gasesc restaurante, magazine, taverne si baruri.

Plaja Nikiana este o plaja lunga, cu nisip alb, aflata la doar 9 km de orasul Lefkada. In ultimii ani Nikiana a devenit o statiune populara printre iubitorii de sporturi nautice. La mica distanta de plaja se afla Manastirea Agioi Pateres (Sfintii Parinti) ce ofera o vedere panoramica spre zonele montane Alexandros si Kolyvata.

Plaja Desimi Beach Vlichos se afla la 22 km sud de orasul Lefkada, inconjurata de o zona de camping pe care trebuie sa o strabati ca sa ajungi la plaja cu pietre. Apa este clara si se poate inota in voie.

Plaja Gialos este o plaja lunga, situata la 35 km de orasul Lefkada, in vestul insulei. Nu este foarte populara si de aceea este perfecta pentru cei care vor sa se bucure de liniste. Plaja este accesibila printr-un drum ingust din localitatea Athani. Are o zona de parcare si o cafenea de unde se poate admira frumoasa Mare Ionica.

Plaja Kalamitsi, cunoscuta si sub numele de Kavalikefta, este situata in partea estica a insulei, fiind una dintre cele mai populare plaje ale insulei Lefkada. Cu nisipul fin si formatiunile pietroase din jur, plaja Kalamitsi are un aer salbatic, fiind locatia perfecta pentru amatorii de scufundari.

Plaja Mylos este situata intre 2 plaje populare ale insulei Lefkada, Agios Nikitas si Kathisma, aceasta nefiind foarte frecventata, cel mai probabil din cauza faptului ca este accesibila printr-un drum adiacent celui principal, printr-un pasaj ingust asfaltat. Plaja este mare, cu nisip fin si ape de cristal. Nu are taverne, magazine si nici alte tipuri de facilitati, deci este perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze.

Plaja Pefkoulia este o plaja impresionanta localizata la nord de satul pescaresc Agios Nikitas si la 10 km de orasul Lefkada. Este usor accesibila si foarte popular in perioada calda datorita apei sale de un turcoaz absolut fascinant. Chiar daca poate deveni aglomerata in sezonul de varf, fiind o plaja mare, nu va veti simti niciodata inghesuiti. In zona exista cateva taverne si parcare.

Plaja Poros Mikros Gialos este o plaja incredibila, cunoscuta pentru frumusetea sa, localizata la 25 km sud de capitala insulei, in vecinatatea localitatii Poros. Plaja Poros Mikros Gialos este o fasie lunga de nisip cu ape calde de un albastru azuriu de azuriu si dispune numeroase facilitati, de la sezlonguri si umbrele de soare, la snack baruri si taverne.

Leave A Response


+ 9 = eleven

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.