• Statiunea Kriopigi – bratul Kassandra, Halkidiki

  Statiunea Kriopigi este situata pe bratul Kassandra din peninsula Halkidiki, la aproximativ 90 km distanta de Salonic,  fiind construita ca un amfiteatru pe dealurile verzi si oferind o minunata panorama asupra Golfului Kassandra.

  Locuita din antichitate, statiunea Kriopigi a fost construita pe locul oraselor antice Neapolis si Flegra. Clima excelenta, combinatia de munti acoperiti de verdeata si marea limpede (două „steaguri albastre”- Blue Flag primite în 1991), impreuna cu serviciile de inalta calitate fac din Kriopigi una din cele mai remarcabile statiuni din peninsula Halkidiki.

  Plaja din Kriopigi
  Plaja din Kriopigi

  Statiunea Kriopigi turistii poate fi un punct de plecare pentru excursii la Muntele Athos, la Pesterile de la Petralona, la Olynthos, la Stagira (locul de nastere al lui Aristotel) sau se pot bucura de frumusetea naturala si de manastirile de pe Muntele Athos sau de apele bogate in peste din zona. In cele din urma turistii se pot bucura de produse de inalta calitate, cum ar fi mierea, fructele, vinurile, maslinele si uleiul de masline.

  In statiunea Kriopigi exista toate serviciile necesare unei vacante placute si reconfortante: banci, telefonie, centru de ajutor medical, precum si restaurante, pub-uri, taverne, magazine de suveniruri, etc.

  Restaurantele din Kriopigi servesc indeosebi specialitati locale, va recomad sa incercati souvlaki, tzatziki sau gyros (o specialitate de saorma greceasca), dar mai ales delicioasele preparate din peste si fructe de mare.

  In Kriopigi nu veti gasi mall-uri, trafic infernal, ci doar o oaza de liniste, binevenita pentru oricine vrea sa petreaca vacanta impreuna cu familia sau cu prietenii.

  Statiunea Kriopigi - Kassandra, Halkidiki
  Statiunea Kriopigi – Kassandra, Halkidiki

  Cum ajung in Kriopigi?

  – cu avionul: Bucuresti – Salonic, statiunea Kriopigi fiind situata la 90 de km de aeroportul international Macedonia din Salonic

  – cu masina: Bucuresti (RO) – Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – Sofia (BG) – Blagoevgrad (BG) – Kulata (BG) – Promachonas (GR) – Serres (GR) – Salonic (GR) – Kaòamaria (GR) – Kriopigi (GR) (aproximativ 740 km) – 12 ore

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.


Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.


+ eight = 16

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>