Statiunea Kriopigi – bratul Kassandra, Halkidiki

Statiunea Kriopigi este situata pe bratul Kassandra din peninsula Halkidiki, la aproximativ 90 km distanta de Salonic,  fiind construita ca un amfiteatru pe dealurile verzi si oferind o minunata panorama asupra Golfului Kassandra.Locuita din antichitate, statiunea Kriopigi a fost construita pe locul oraselor antice Neapolis si Flegra. Clima excelenta, combinatia de munti acoperiti de verdeata si marea limpede (două „steaguri albastre”- Blue Flag primite în 1991), impreuna cu serviciile de inalta calitate fac din Kriopigi una din cele mai remarcabile statiuni din peninsula Halkidiki.

Plaja din Kriopigi

Plaja din Kriopigi

Statiunea Kriopigi turistii poate fi un punct de plecare pentru excursii la Muntele Athos, la Pesterile de la Petralona, la Olynthos, la Stagira (locul de nastere al lui Aristotel) sau se pot bucura de frumusetea naturala si de manastirile de pe Muntele Athos sau de apele bogate in peste din zona. In cele din urma turistii se pot bucura de produse de inalta calitate, cum ar fi mierea, fructele, vinurile, maslinele si uleiul de masline.

In statiunea Kriopigi exista toate serviciile necesare unei vacante placute si reconfortante: banci, telefonie, centru de ajutor medical, precum si restaurante, pub-uri, taverne, magazine de suveniruri, etc.

Restaurantele din Kriopigi servesc indeosebi specialitati locale, va recomad sa incercati souvlaki, tzatziki sau gyros (o specialitate de saorma greceasca), dar mai ales delicioasele preparate din peste si fructe de mare.

In Kriopigi nu veti gasi mall-uri, trafic infernal, ci doar o oaza de liniste, binevenita pentru oricine vrea sa petreaca vacanta impreuna cu familia sau cu prietenii.

Statiunea Kriopigi - Kassandra, Halkidiki

Statiunea Kriopigi – Kassandra, Halkidiki

Cum ajung in Kriopigi?

– cu avionul: Bucuresti – Salonic, statiunea Kriopigi fiind situata la 90 de km de aeroportul international Macedonia din Salonic

– cu masina: Bucuresti (RO) – Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – Sofia (BG) – Blagoevgrad (BG) – Kulata (BG) – Promachonas (GR) – Serres (GR) – Salonic (GR) – Kaòamaria (GR) – Kriopigi (GR) (aproximativ 740 km) – 12 ore

   

Leave A Response


five + 7 =

 

Ghiduri turistice


Albania America de Nord America de Sud Asia Austria Bulgaria Cehia Cipru
Croatia Destinatii exotice Egipt Elvetia Finlanda Franta Germania Grecia
Israel Italia Macedonia Malta Muntenegru Olanda Orientul Mijlociu Portugalia
Serbia Slovenia Spania Tunisia Turcia Ungaria
 
Oferte Thassos 2015