• Ierusalim… pe urmele credintei

  Oamenii au scris de-a lungul timpului despre Ierusalim, in special datorita istoriei sale care dateaza de peste de 3.000 de ani, dar chiar si in ziua de astazi, o simpla privire aruncata in interiorul zidurilor vechi ale orasului fascineaza orice turist.

  Orasul Ierusalim este un minunat centru spiritual si sacru pentru cele trei credinte monoteiste: Iudaismul, Crestinismul si Islamismul. Faptul ca cele trei religii au acordat atat de multa importanta unui singur oras, face din Ierusalim unul dintre cele mai fascinante locuri cu putinta.

  Ierusalim

  La scurta distanta unii de altii, poti vedea crestini rugandu-se in tacere in Biserica Mormantului Sfant, evrei dansand la Zidul de Vest si musulmani prosternandu-se in fata Moscheii Al-Aqsa. Indiferent de credinta, e greu sa stai deoparte de incarcatura emotionala care pulseaza in jurul acestor strazi antice.

  Infruntand razboaiele si trecerea timpului, arhitectura orasului Ierusalim s-a pastrat intr-o forma remarcabila – poti petrece zile intregi (sau chiar saptamani) pierzandu-ti pasii in labirintul aleilor si in bazarele pline de forfota. Orasul Vechi este inconjurat de relicve ale timpurilor stravechi si moderne deopotriva. In partea de sud se afla Orasul lui David (vechiul oras Jebusite).

  Predominant Palestinian, Ierusalimul de Est este locul unde se afla consulatele, muzeele si Mormantul Sfant (posibilul loc al crucificarii), in timp ce Ierusalimul de Vest adaposteste cele mai importante cladiri ale orasului si un amestec de vecinatati seculare si cu caracter religios.

  Ierusalim, sau Al-Quds, cum este cunoscut in limba araba, are in mod inevitabil, un puternic efect asupra vizitatorilor sai, dand nastere activismului politic, fanatismului religios sau pur si simplu unui sentiment de apreciere a revarsarii magnifice de istorie a omenirii. E pacat sa vezi principalele obiective turistice ale Ierusalimului pe fuga, asa ca planifica-ti o sedere de mai multe zile, ca sa simti cu adevarat fiorul pe care ti-l da acest oras.  Acest articol a fost vizualizat de 637 persoane.

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.


Lasa un comentariu

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*

 • vadim says:
  22/05/2014 at 07:55

  Aş dori să primesc oferte pe mail despre sejururi, ofderte city-break (cu autocarul în mai multe oraşe sau capitale europene). Mă interesează şi la Izael.