Gura Portitei, cea mai linistita destinatie turistica de pe litoral

Gura Portitei este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagra și Lacul Golovița, din Delta Dunării.

Inițial un sat pescăresc, Gura Portitei (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (și liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultimii ani. Accesul se face de regulă cu vaporașul, de la Jurilovca, Tulcea; cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă, fie de Vadu, Constanța, pe la Periboina, fie de la Sfântu Gheorghe, Tulcea.

Denumirea era legată de comunicarea existentă inițial între lacul Golovița și Marea Neagră, închisă în anii 70, ceea ce a transformat Golovița într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare. Lacul comunică la nord cu lacul Razim (liber) iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezintă o parte a rezervației biosferei Delta Dunării.

Gura Portitei Gura Portitei, cea mai linistita destinatie turistica de pe litoral

Gura Portitei

Gura Portitei a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1710.
Aici s-a construit un complex turistic de trei stele, care poartă numele de „Eden”, nume dat datorită intenției de a păstra farmecul și naturalețea peisajului. Satul de vacanță dispune de toate facilitățile pentru a putea fi regăsit în cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume. Posibilitățile de cazare se adresează tuturor gusturilor iar prețurile sunt accesibile ținând cont de faptul că întregul complex se află amplasat într-o pustietate de început de lume.
Posibilitățile de agrement la Gura Portitei sunt variate, încercând să satisfacă gusturile fiecărui turist ce ajunge aici: excursii organizate zilnic pe canalele Deltei până la închirierea de bărci cu rame, bărci cu motor, hidrobiciclete, ski jet, terenuri de tenis și volei.
Cei care își doresc o vacanță petrecută într-un loc liniștit, înconjurat de apă cristalină și aer curat pot vizita cu încredere localitatea Gura Portitei.

Acest articol a fost citit de 881 persoane

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave A Response


nine − 6 =

Plugin from the creators ofBrindes Personalizados :: More at PlulzWordpress Plugins
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.