• Disneyland Paris, cel mai mare parc de distractii din Europa

  Disneyland Paris este o destinatie de vacanta si de recreere in Marne-la-Vallée, situata in estul capitalei Frantei, la 32 km distanta de centrul Parisului. Fie ca alegeti un CITY BREAK de cateva zile sau o vacanta mai indelungata, Disneyland Paris este locul perfect pentru o vacanta atat pentru cei mici, cat si pentru intreaga familie.

  O vacanta la Disneyland este recomandata tuturor celor care doresc ca aventurile in familie sa ramana o amintire de neuitat, celor care vor sa traiasca experiente magice si, nu in ultimul rand, persoanelor care pastreaza in suflet farmecul copilariei.

  Inaugurat la 12 aprilie 1992, Disneyland Paris se intinde pe o suprafata de 19 kmp si cuprinde doua parcuri tematice (Disneyland Park si Walt Disney Studios Park), Disney Village (cu magazine, restaurante, animatie si celebrul Buffalo Bill’s Wild West Dinner Show) si 14 hoteluri (dintre care 7 sunt tematice, aflate in proprietatea directa a Euro Disney, iar 7 sunt hoteluri asociate, apartinand unor lanturi hoteliere). In incinta complexului, se afla si un teren de golf.

  Disneyland Paris
  Disneyland Paris

  Disneyland Paris este deținut de compania publica franceză Euro Disney S.C.A., 39,78 % din actiunile sale sunt detinute de Walt Disney Company , 10 % de către prințul saudit Alwaleed și 50,22 % de catre alți acționari. Liderul principal la statiunii este președintele Philippe Gas.

  Disneyland Paris a fost un subiect de controverse în timpul perioadelor de negociere și de construcție la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor ’90, când un număr de personalități franceze și-au exprimat opoziția lor, iar protestele au fost organizate de către sindicatele franceze. Complexul a fost redenumit de la Euro Disney Resort la Disneyland Paris în 1995.

  Al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park , a fost deschis publicului pe 16 martie 2002.

  Disneyland Paris 1

  Cu peste 15 milioanede vizitatori anuala (impreuna cu cei de la stațiunile Disneyland Park și Walt Disney Studios Park, Disneyland Paris este cel mai vizitat loc de vacanta din Franta și Europa.

  Cele doua parcuri de distractii din incinta Disneyland Resort Paris isi asteapta vizitatorii intre orele 10 dimineata si 7 seara. Pentru a petrece mai mult in Disneyland Park, puteti beneficia de ore suplimentare (Extra Magic Hours), de care va puteti bucura la achizitionarea unui pachet la unul dintre cele 7 hoteluri Disney sau la Hotelul L’Elysee Val d’Europe; astfel, unele zone din parc vor putea fi vizitate cu pana la 2 ore mai devreme fata de ora normala de deschidere. In anumite perioade, de ore suplimentare puteti beneficia si la Walt Disney Studios Park. Va puteti bucura de Extra Magic Hours daca sunteti cazati la oricare din hotelurile Disney (Disneyland, New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Cheyenne, Santa Fe, Davy Crockett Ranch) sau la hotelul L’Elysee Val d’Europe.

  Oferte CITY BREAK Disneyland Paris

  Un un CITY BREAK este alegerea ideala pentru a vizita Disneyland Paris, pretul uni astfel de pachet pornind de la 189€ si include, transport avion Bucuresti – Paris si cazare 2 nopti la un hotel de 3-4* cu regimul de masa specificat:

  CITY BREAK Disneyland Paris – Hotel Park&Suites Prestige Val D’Europe 4*, de la 189€

  CITY BREAK Disneyland Paris – Aparthotel Residhome Val D’Europe 4*, de la 199€

  CITY BREAK Disneyland Paris – Hotel Paxton Resort&Spa 4*, de la 209€

  CITY BREAK Disneyland Paris – Hotel Kyriad 3*, de la 209€

  Preturi Disneyland Paris

  Pretul biletelor de intrare la Disneyland Paris variaza in functie de numarul de zile, dar si de numarul de parcuri in care este permis accesul.

  Astfel, pentru un bilet valid pentru 1 zi/ 1 parc, ai acces o singura zi in unul dintre cele 2 parcuri, iar un adult va plati 65€ si un copil intre 3-11 ani – 59€.

  Pentru un bilet valabil pentru 1 zi/ 2 parcuri, ai acces la cele 2 parcuri, iar adultul plateste 80€ si un copil intre 3-11 ani 74€, pentru un bilet Super Magic.

  Pentru un bilet Magic, valabil pentru 1 zi/ 2 parcuri, ai acces la cele 2 parcuri, iar adultul plateste 70€ si un copil intre 3-11 ani 64€.
  Pentru un bilet Mini, valabil pentru 1 zi/ 2 parcuri, ai acces la cele 2 parcuri, iar adultul plateste 60€ si un copil intre 3-11 ani 54€
  Pentru un bilet valabil pentru 2 zile/ 2 parcuri, adultul plateste 139€, iar un copil intre 3-11 ani 126€.
  • Pentru un bilet valabil pentru 3 zile/ 2 parcuri, adultul plateste 169€, iar un copil intre 3-11 ani  – 156€.

  O varianta mai ieftina este cea a abonamentelor:

  • Abonament 3 zile (3 la pret de 2): adult – 139€, copil intre 3-11 ani – 126€
  • Abonament 4 zile (4 la pret de 3): adult – 169€, copil intre 3-11 ani – 156€
  • Abonament 5 zile (5 la pret de 4): adult – 209€, copil intre 3-11 ani – 189€

  Cum ajung la Disneyland Paris?

  • cu masina: cel mai rapid traseu pentru a ajunge la Disneyland din Paris este autostrada A4 (l’Autorute de l’Est) in directia Metz-Nancy. Paraseste autostrada la iesirea 14, unde vei intalni semnul “Parcs Disney”. Urmeaza in continuare semnele care te vor ghida catre destinatia dorita: parcarea destinata parcurilor de distractii, hotelurile Disney sau hotelurile Val de France.
  • cu metroul/RER: Trenurile RER sunt cea mai ieftina si rapida solutie daca stai in Paris si vrei sa faci o incursiune la Disneyland sau daca esti cazat la hotelurile Disney si vrei sa vizitezi Parisul. Calatoria dureaza aproximativ 35-40 de minute, avand avantajul ca trenurile nu asteapta deloc in trafic si circula la intervale regulate pana seara tarziu. Ia un tren RER care circula pe linia A si coboara la statia Marne-la-Vallée/Chessy, aflata la 2 minute de mers pe jos de intrarea in Parcuri si in apropiere de hoteluri. Atentie: linia A (semnalata de obicei cu rosu pe hartile RER) se bifurca la iesirea din Paris. De aceea, atunci cand te urci in tren, asigura-te ca semnalul luminos arata A4, directia Marne-la-Vallée/Chessy.

  Pretul unui bilet pana la Disneyland variaza in functie de zona in care te imbarci din Paris. O calatorie dus, standard ar trebui sa fie in jur de 6,50 euro. Nu exista bilete dus-intors dar ar fi o idee buna sa iti cumperi si bilet de intoarcere inca de la inceput. De la gara exista servicii regulate de transport cu microbuzul pana la hoteluri.

  • cu trenul: Trenurile de mare viteza TGV ofera calatorii rapide si de inalta clasa din majoritatea oraselor mari ale Frantei si cateva orase europene catre Disneyland Paris. Gara se afla chiar in inima statiunii iar de acolo exista servicii de transfer catre hoteluri. Biletele TGV sunt insa mai scumpe. Daca ajungi cu unul din trenurile SNCF ale Frantei in Paris, este foarte simplu sa mergi cu metroul/trenurile RER pana la Disneyland.
  • Din Gare de l’Est: ia metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si coboara la Les Halles sau Chatelet unde poti face legatura cu RER linia A.
  • Din Gare du Nord: ai trei variante pentru a face legatura cu linia A a trenurilor RER. Poti lua metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si va trebui sa cobori la Les Halles sau Chatelet. O a doua varianta ar fi sa iei un tren RER pe linia B in directia Robinson sau Saint-Rémy lès-Chevreuse si sa cobori la Chatelet-les-Halles pentru a schimba cu linia A. De asemenea poti merge pe linia D cu un tren RER in directia Malesherbes sau Melun, urmand sa cobori tot la Chatelet-les-Halles pentru linia A.
  • Din Gare de Lyon: poti lua direct un tren RER pe linia A in directia Marne-la-Vallée / Chessy Parc Disneyland”
  • Din Gare d’Austerlitz: mergi cu metroul pe linia 5, in directia Bobigny Pablo Picasso, coboara la Bastion si continua calatoria cu un metrou pe linia 1, directia Chateau de Vincennes. Coboara la Gare de Lyon de unde poti lua un tren RER pe linia A.
  • Din Gare Montparnasse: poti lua metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si va trebui sa cobori la Les Halles sau Chatelet, unde poti schimba cu RER – linia A.
  • Din Gare Saint-Lazare: mergi cu metroul pe linia 3 in directia Gallieni si coboara la statia Havre-Caumartin, care este conectata printr-un pasaj cu statia Auber de unde poti lua un tren RER – linia A catre Disneyland.
  • Din Gare Saint-Denis: ia un tren RER pe linia D in directia Malesherbes sau Melun si coboara la Chatelet-les-Halles pentru a face legatura cu linia A
  • cu avionul: cea mai simpla, dar si cea mai costisitoare varianta ar fi sa iei un taxi pana la Disneyland. O calatorie de la aeroportul Charles de Gaulle – Roissy pana la Disneyland  costa aproximativ 50 de euro (in functie de trafic). Cea mai ieftina si rapida varianta de transport catre Disneyland Paris sunt trenurile RER pe care le poti lua de la aeroporturile principale, cu mentiunea ca va trebui sa schimbi cel putin odata trenul pentru a merge pe linia A pana la statia Marne-la-Vallée/Chessy. Daca aterizezi pe unul dintre aeroporturile internationale Charles de Gaulle (Roissy), Orly sau Beauvais, exista un serviciu de transfer direct catre Disneyland numit VEA Shuttle sau VEA Navette. Autocarele circula in toate zilele saptamanii, la intervale de 20 – 45 de minute. Exceptie face aeroportul Beauvais, de unde autocarele pleaca doar la orele: 10:00, 13:30, 19:00. O calatorie dureaza aproximativ 45 de minute la care se adauga urcarile si coborarile in statiile in care opresc autocarele (calatoria intre aeroportul Beauvais si Disneyland dureaza 2 ore si 30 de minute). Pretul unei calatorii cu VEA este:
  • De la aeroportul Charles de Gaulle sau Orly la Disneyland: 18 euro pentru adulti, 15 euro copii sub 12 ani
  • De la aeroportul Beauvais la Disneyland: 30 euro pentru adulti, 24 euro copii sub 12 ani

  Rutele autocarelor VEA:

  Beauvais – CDG ==> Disneyland Paris
  1. Aeroportul Beauvais – in fata terminalului
  2. Roissy CDG – terminalul 2E / 2F
  3. Disney Hotel Newport Bay Club
  4. Disney Hotel Sequoia Lodge
  5. Disney Hotel Santa Fe
  6. Disney Hotel Cheyenne
  7. Disney Hotel New-York
  8. Statia de autobuz
  9. Disneyland Hotel

  Disneyland Paris ==> CDG – Beauvais

  1. Statia de autobuz
  2. Disney Hotel Cheyenne
  3. Disney Hotel Santa Fe
  4. Roissy CDG – terminalul 2E / 2F
  5. Aeroportul Beauvais – in fata terminalului

  Orly ==> Disneyland Paris

  1. Orly Sud – Statia de autobuz – Platforma 2
  2. Orly Ouest – Nivelul 0 – Poarta I
  3. Disney Hotel Newport Bay Club
  4. Disney Hotel Sequoia Lodge
  5. Disney Hotel Santa Fe
  6. Disney Hotel Cheyenne
  7. Disney Hotel New-York
  8. Statia de autobuz
  9. Disneyland Hotel

  Disneyland Paris ==> Orly

  1. Disneyland Hotel
  2. Statia de autobuz
  3. Disney Hotel New-York
  4. Disney Hotel Cheyenne
  5. Disney Hotel Santa Fe
  6. Disney Hotel Sequoia Lodge
  7. Disney Hotel Newport Bay Club
  8. Orly Ouest – Nivelul 0 – Poarta I
  9. Orly Sud – Statia de autobuz – Platforma 2

  Roissy-CDG ==> Disneyland Paris

  1. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/Sosiri
  2. Terminalul 1 – nivelul Sosiri-Poarta 30
  3. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
  4. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
  5. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
  6. Disney Hotel Newport Bay Club
  7. Disney Hotel Sequoia Lodge
  8. Kyriad Hotel
  9. Vienna International Magic Circus
  10. Vienna International Dream Castle Hotel
  11. Thomas Cook Explorers Hotel
  12. Disney Hotel Santa Fe
  13. Disney Hotel Cheyenne
  14. Disney Hotel New-York
  15. Statia de autobuz
  16. Disneyland Hotel

  Disneyland Paris ==> Roissy-CDG

  1. Disneyland Hotel
  2. Statia de autobuz
  3. Disney Hotel New-York
  4. Disney Hotel Cheyenne
  5. Disney Hotel Santa Fe
  6. Disney Hotel Sequoia Lodge
  7. Disney Hotel Newport Bay Club
  8. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
  9. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
  10. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
  11. Terminalul 1 – nivelul de Sosiri-Poarta 30
  12. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/SosiriSI:

  1. Kyriad Hotel *
  2. Vienna International Magic Circus *
  3. Vienna International Dream Castle Hotel *
  4. Thomas Cook Explorers Hotel *
  5. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
  6. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
  7. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
  8. Terminalul 1 – nivelul Sosiri-Poarta 30
  9. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/Sosiri

  Articole similare


  Acest articol a fost vizualizat de 231 persoane.

  Articole similare

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.


Lasa un comentariu

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*