• Coasta de Azur

  Coasta de Azur sau Riviera Franceza este regiunea de coasta a Marii Tireniene din Franta, una din cele mai cunoscute si mai spectaculoase destinatii turistice din lume ce cuprinde pe o coasta de 120 km,, aproximativ 50 de statiuni. La Est, se continua cu Riviera Italiana prin Monaco si este cuprinsa din punct de vedere administrativ in regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur, impartita la randul ei in sase departamente.

   

  Frumusetea excentrica a naturii se datoreaza Muntilor Alpi care se prabusesc in mare creand o multime de golfuri si faleze de o frumusete paradiziaca.
  Segmentul turistic s-a dezvoltat aici inca din cele mai vechi timpuri, insasi familiile nobile italiene, franceze si germane veind aici pentru vacante de recreere. Insa doar dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, zona a cunoscut o adevarata dezvoltare din punct de vedere turistic.

  Din punct de vedere al diversitatii, Riviera Franceza poate fi considerata un adevarat Las Vegas european si poate chiar mai mult daca luam in considerare puzderia de muzee, castele, vestigii istorice, case-monument, opere de arta ale secolelor trecute. Sa nu mai vorbim de imaginea impresionanta a yacht-urilor mereu ancorate in porturi, cu barcute de pescari care intregesc farmecul locului si cu sutele de magazine de lux, restaurante, hoteluri, resedinte de vara ale unor vedete din lumea muzicii, filmului sau personalitati ale lumii politicii sau economiei.
  Peisajele absolut splendide, plajele largi si facilitatile turistice fac din acest colt al naturii o adevarat regiune ce atinge gradul de perfectiune.

  Atractii turistice Coasta de Azur

  Nice, capitala Coastei de Azur, poate fi considerata una din cele mai mari atractii ale zonei si reprezinta destinatia celor care au un buget mediu, unde hotelurile de doua stele si hostelurile sunt la indemana fiecaruia. Nice este de fapt a doua baza hoteliera ca marime din Franta, dupa Paris si asta nu e tot: aici se afla singurul aeroport din Riviera Franceza si cel mai mare nod rutier al regiunii. Orasul este destul de scump din punct de vedere al reustaurantelor, dar daca cautati suficient de mult, va veti putea descurca si cu 30, 40 de euro pe zi.

  Ce poti sa faci la Nice?
  Incepand de la plaja, gama de activitati truistice este foarte complexa: sporturi de apa sau de teren, vizitarea de muzee, case memoriale, expozitii, castele, teatre, a ruinelor, portului, centrului vechi al orasului, aici totul este posibil.
  Plus: cazare ieftina si acces facil catre alte atractii turistice ale zonei.
  Minus: mancare scumpa, zona agitata, mereu aglomerata.

  Cannes, orasul filmului, aflat la 35 km distanta fata de Nice si la 60 km distanta fata de granita cu Italia. Daca pana acum 150 de ani, nu era decat un sat de pescari, astazi este cel mai sofisticat, elegant si popular oras al Rivierei franceze. Iar in timpul Festivalului de Film, localitatea isi tripleaza vizitatorii. Lunile de vara de altfel sunt aglomerate pana la refuz. Bulevardele largi, falezele impresionante, puzderia de magazine, de restaurante si hoteluri de lux, fac din aceasta statiune una din cele mai luxoase si mai moderne destinatii turistice.  Acest articol a fost vizualizat de 947 persoane.

Author:

Sunt turist hoinar si ajung acolo unde ma poarta gandul si ofertele ieftine.


Lasa un comentariu

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*

 • admin says:
  09/09/2012 at 17:13

  Buna ziua,
  Site-ul nostru este vizitat in proportie de 70% de femei.
  Noi va putem promova ofertele dvs.prin banere, link-uri si articole de promovare
  Email de contact: office@invacante.ro

 • vedete says:
  09/09/2012 at 16:48

  vedete…

  […]Coasta de Azur | Vacante de 5 stele[…]…